Protest la un centru de carantină din Craiova

0
302

Zeci de persoane, aflate într-un centru de carantină din Craiova, au protestat, astăzi, urcându-se pe terasa clădirii (Foto: MEDIAFAX) și acuzând că Direcția de Sănătate Publică Dolj nu le-a eliberat avizele epidemiologice pentru a părăsi locația. Cu puțin timp în urmă, DSP Dolj a dat publicității un comunicat în care precizează: “Vă  facem cunoscute următoarele cu privire la situaţia apărută astăzi, 09.04.2020, la un centru de carantină:

– persoanele carantinate în centru au sosit în ţară în pe parcursul zilei de 26.03.2020 din zone roşii din Europa legate de infecţia cu coronavirus. În conformitate cu OMS nr. 414/2020 modificat prin OMS 497/2020 au trebuit să efectueze o perioadă de 14 zile de carantină instituţionalizată.

– în această perioadă s-a asigurat de către DSP Dolj triaj epidemiologic zilnic şi monitorizarea stării de sănătate a fiecărei persoane carantinate prin echipe de medici formate din medic şi asistent şcolar delegaţi pe această perioadă a situaţiei de urgenţă la DSP Dolj. Toate persoanele au prezentat stare de sănătate bună, au fost afebrile şi asimptomatice pentru infecţia cu coronavirus.

– în această dimineaţă s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină.

– pentru o parte din persoane, avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. Având în vedere acest lucru, aceste persoane în cauză s-au arătat nemulțumite. Menţionăm că în conformitate cu ordinele mai sus menţionate, aceştia trebuie să efectueze fix 14 zile de carantină.

– aceste persoane au ieşit din camere, au accesat ieşirea de pe acoperişul hotelului pe care în mod normal administratorul locaţiei era obligat să o blocheze şi au protestat cu privire la întârzierea primirii avizelor epidemiologice şi a faptului că nu au primit masa de prânz aşa cum era prevăzut pentru ziua de astăzi în contractul încheiat cu proprietarul hotelului.

– aceste avize au fost înmânate reprezentanţilor Poliţiei Locale pentru a fi înmânate persoanelor carantinate în aşa fel încât acestea să poată părăsi locaţia de carantină, funcție de ora la care au fost primite în urmă cu 14 zile în centrul de carantinare”.