LPF anunţă înfiinţarea Ligii I de fotbal virtual

0
320

În această perioadă de lockdown, cauzată de pandemia de coronavirus, fotbalul este înlocuit aproape pretutindeni de varianta sa virtuală. Universitatea Craiova s-a confruntat deja, la FIFA 20, amical, cu Dinamo şi FC Botoşani, şi în scop caritabil, cu Peluza Nord, acţiunile având parte de succes peste nivelul preconizat.

Efotbalul însă va începe în mod organizat, cu toate echipele din Liga I, sub egida LPF, iar Universitatea Craiova va fi reprezentată de campionul naţional, Dan Buzărnescu. Un alt craiovean care face furori la fotbal cu joystick-ul, Ovidiu Pătraşcu, a fost desemnat de LPF drept ambasador al acestei competiţii.

Iată anunţul oficial al LPF de înfiinţare a campionatului de fotbal virtual:

“Liga Profesionistă de Fotbal va organiza, în perioada 16 aprilie – 6 mai, o competiție de FIFA20, cel mai popular simulator de fotbal din lume, în care vor participa gameri profesionisti aleși de cele 14 cluburi din Liga 1. Așadar, de joi și pînă duminică, în perioada menționată, vom programa câte o etapă de fotbal virtual pe zi.
După consultarea cu partenerul MEDIA al LPF, vă putem informa că avem acceptul acestuia de a prezenta meciurile respective și la televiziunile partenere. După finalizarea acestei competiții, LPF va organiza un player challenge, un campionat in care fiecare club să fie reprezentat în joc de câte un fotbalist profesionist.

Scopul acestui proiect este acela de a rămâne aproape de iubitorii fotbalului românesc, de fanii Ligii 1, în această perioadă atât de dificilă pentru noi toți, dar și de a sprijini partenerii fotbalului profesionist și, implicit, cluburile Ligii 1. Astfel, fotbalul virtual întinde o mână de ajutor fotbalului real, intr-un timp in care solidaritatea e mai importantă ca niciodată. Competiția va oferi posibilitatea fiecărui club de a folosi propria infrastructură de ticketing pentru a strânge bani în sprijinul comunității  locale, spitalelor, celor atât de greu încercați în aceste zile.

Totodată, pentru a ține legătura cât mai strânsă cu fanii fotbalului românesc, competiția va beneficia de un site dedicat (http://stamacasaliga1.ro/) ,dar și de un ambasador al ei, în persoana lui Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, recunoscut in comunitatea de gamerilor pasionati de FIFA și care ne va oferi tot sprijinul pentru a ne face să înțelegem nu doar magica lume a gamerilor, ci și aceast nou profil al fotbalului românesc.”