Noul aparat REAL TIME PCR de la Boli Infecţioase Craiova a fost pus în funcţiune

0
458

Sistemul REAL TIME PCR, achiziţionat de Primăria Craiova pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” , a fost pus în fucţiune, astăzi, inginerii specialişti ai firmei producătoare terminând montarea lui. Capacitatea de testare a spitalului pentru coronavirus crește, astfel, de la 30 teste la 280 teste în 24 ore.

Am dorit să discut personal cu inginerii specialiști ai firmei producătoare, care au finalizat astăzi montarea sistemului achiziționat de Primăria Craiova pentru Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Achiziția este făcută cu fonduri de la bugetul local și era foarte necesară pentru a oferi craiovenilor siguranța și calitatea înaltă a serviciilor medicale cu care i-am obișnuit în ultimii ani, dar și pe fondul lipsei de reacție din partea Guvernului României în contextul luptei împotriva coronavirusului. Este un aparat modern, care mărește considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru Covid. Sunt mândru de cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș pentru felul profesionist în care gestionează cazurile de pacienți cu coronavirus și care se află în aceste momente în prima linie. Iar noi, ca administrație locală, avem datoria să le punem la dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm cu virusul ucigaș, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Sistemul REAL TIME PCR este un echipament performant, așa cum există în toată Europa, ce va permite unității sanitare să efectueze de șapte ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe. Oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori, fiind o linie complet automată de testare și a fost livrat cu 3.000 de kit-uri de testare.

Aparatura modernă a fost achiziţionată cu 616.000 de lei, bani de la bugetul local.