Universitatea din Craiova a încheiat ieri, într-un cadru oficial, noi protocoale de colaborare cu inspectoratele şcolare din regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Vâlcea, Mehedinşi, Gorj şi Olt). Prin intermediul acestor protocoale se oferă suport elevilor, în vederea pregătirii la disciplinele din programa de bacalaureat, dar şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, care vor susţine examenele de titularizare, definitivat şi gradul didatic II, în anul 2016.
Conducerea Universităţii din Craiova a iniţiat ieri, un demers de promovarea a mediului academic prin semnarea de protocoale de colaborare cu inspectoratele şcolare din regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt). Prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova a precizat cu această ocazie că sunt sute de cadre didactice care au participat până acum la pregătirea pentru examenele, care nu sunt deloc simple, de definitivat, gradul II şi gradul I. „Copiii care vin la diferitele concursuri, sunt cazaţi în campusurile noastre şi iau contact cu studenţii. Se organizează grupuri cu studenţi care îi duc la facultăţi, să vadă laboratoarele, participă la diferite tipuri de cursuri, iau contact şi cu cadrele didactice şi cu studenţii Universităţii din Craiova. Spun eu că este un avantaj reciproc, ceea ce este şi normal, att pentru Univeritate, cât şi pentru inspectoratele şcolare, dar mai ales pentru copiii noştri, care sunt viitori studenţi”, a subliniat prof.univ.dr Cezar Spânu.
„Noi vă vom oferi elevi foarte bine pregătiţi”
Proiectul este mai amplu. Se vor organiza inclusiv caravane de promovare a ofertei educaţionale. Se urmăreşte ca pe baza acestor protocoale să se ofere suport elevilor, în vederea pregătirii la disciplinele din programa de bacalaureat, dar şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, care vor susţine examenele de titularizare, definitivat şi gradul didatic II, în anul 2016. Este de apreciat efortul din partea profesorilor care se vor deplasa în judeţele respective pentru a preda materiile solicitate. Prof. Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general la ISJ Dolj a apreciat colaborarea de excepţie dintre ISJ Dolj şi Universitatea din Craiova, care şi-a arătat deja eficienţa. Şefa învăţământului doljean susţine că elevii au obţinut rezultate mai bune la bacalaureat, dar şi profesorii au obţinut note mai bune la definitivat. „Mai mult decât atât, concursurile pe care noi le dăm cu Universitatea la nivel regional, Craiova are tot mai mulţi participanţi, copiii venind cu drag şi noi vă vom oferi elevi foarte bine pregătiţi şi obişnuiţi deja cu rigorile Universităţii din Craiova”, a subliniat prof. Lavinia Craiova, inspector şcolar general, ISJ Dolj.
„Întărirea dialogului dintre principalii furnizori de educaţie din regiune”
Proiectele incluse în cadrul protocoalelor, semnate de Universitatea din Craiova şi inspectoratele şcolare judeţene din regiunea Sud-Vest Oltenia, vizează o colaborare cât mai bună între instituţiile implicate, în vederea asigurării calităţii învăţământului din această regiune, cât şi atragerea unui număr cât mai mare de studenţi la Universitatea din Craiova. Prof. Mirela Pintea, inspector şcolar general de la ISJ Mehedinţi a remarcat interesul pe care îl manifestă Universitatea din Craiova, în ceea ce priveşte derularea învăţământului preuniversitar, la nivelul judeţului Mehedinţi. „Această activitate de astăzi ( n.r ieri) reprezintă întărirea dialogului dintre principalii furnizori de educaţie din regiune şi vorbim de Universitatea din Craiova, ISJ Mehedinţi şi unităţile şcolare din acest judeţ. Într-adevpăr tinerii noştri sunt receptivi la toate activităţile care se derulează în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi este esenţială interacţiunea acestora cu resursa umană, cu resursa logistică atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice pentru că astfel reuşim perfecţionarea continuă a acestora”, a subliniat Mirela Pintea, inspector şcolar general, ISJ Mehedinţi.