Independentul Gabriel Zamfir a trecut în echipa lui Mircea Năstase

0
245

Fostul candidat independent pentru Primăria Craiova, Gabriel Zamfir, a decis să îl sprijine pe Mircea Năstase, reprezentantul ALDE pentru fotoliu de primar al Craiovei. Acesta a ieşit, ieri, în conferinţă de presă şi a spus că decizia îi aparţine şi că şi-a depus adeziunea la acest partid. Conducerea locală a ALDE nu a dorit să dezvăluie pentru ce funcţie va fi desemnat să candideze Gabriel Zamfir, motivând că se lucrează încă la întocmirea listelor.

 

Gabriel Zamfir este fratele lui Antoniu Zamfir, unul dintre oamenii de încredere ai primarului PSD, Lia Olguţa Vasilescu. Pe lângă funcţia de director al Operei Române Craiova, pe care o deţine şi în prezent, Antoniu Zamfir a avut şi un mandat de conducere la Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană, un proiect cultural foarte important, iniţiat de primarul Olguţa Vasilescu. Întrebat cum se împacă această diferenţă de ideologie politică între doi fraţi, Gabriel Zamfir a răspuns că, în ciuda gradului de rudenie, fiecare este liber să sprijine politic pe cine doreşte.

„Între doi fraţi este un grad de rudenie de gradul doi. Cred că fiecare avem dreptul şi opţiunea să sprijinim pe cineva anume. Este clar şi evident pentru toţi, în Craiova aceasta, că fratele meu este directorul Operei Române. Faptul că el a ales să facă parte din acea echipă este dreptul lui. Eu aleg, începând de azi, să îl sprijin pe domnul profesor Mircea Năstase”, a declarat Gabriel Zamfir, care, în semn de dezaprobare cu acţiunile actualei administraţii, şi-a anunţat anterior candidatura pentru funcţia de primar din postura de independent.

Dan Cherciu, aşteptat la ALDE

Deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, a explicat că Gabriel Zamfir a fost cel care a făcut pasul către acest partid şi a acceptat să-şi depună ulterior şi adeziunea.

„A fost opţiunea dânsului, îmbrăţişată de noi, de a veni alături şi de a continua lupta pentru Primăria Craiova. El va fi şi pe lista de la Consiliul Local şi pe cea de la Consiliul Judeţean. Nu ştiu, lucrăm la el. Sau poate să fie pe amândouă”, a spus Cupă. „Sau deloc”, a completat, în glumă, Gabriel Zamfir.

Întrebat dacă Dan Cherciu, candidat independent la Primăria Craiova, poate susţine şi el candidatul ALDE, preşedintele de la Dolj a răspuns că acesta poate face lucrul acesta, dar cu condiţia să-şi depună şi adeziunea la partid.

„Dacă domnul Cherciu se înscrie la noi în partid, da, îl primim. Știţi cum este în politică, trebuie să vii şi să discuţi. Dacă se ajunge la o concluzie, ieşim în conferinţă de presă şi anunţăm rezultatul”, a spus preşedintele ALDE Dolj, care nu a exclus posibilitatea desemnării candidaturii sale pe o anumită funcţie.

Se bat pentru locul 2

ALDE Dolj a pus cruce unei posibile alianţe cu candidaţii de dreapta şi au anunţat că se lupă pentru obţinerea locului 2 în alegeri, lupta fiind cu PNL.

 „Noi am avut nişte discuţii şi am ajuns la concluzia că această alianţă e născută moartă. Nu depinde numai de orgoliile noastre, este vorba de antrenarea şi determinarea electoratului pe care îl avem în spate fiecare. Ori lucrurile acestea, toate puse cap la cap, concluzionează că nu sunt viabile şi nu pot să meargă într-o echipă pe extrema dreaptă”, a spus Mircea Năstase.

Ion Cupă a subliniat că ALDE Dolj nu face alianţă electorală cu nimeni la aceste alegeri şi că se va bate pentru locul 2.

„Noi vrem să ne batem pentru locul 2. Electoratul căruia ne adresăm este cel liberal, de dreapta. Nu putem să ne îndreptăm spre cel de stânga când noi suntem de dreapta, ar fi ilogic. Că o să mai voteze cu noi şi oameni de stânga este altă poveste”.

Reprezentanţii ALDE au refuzat să comenteze situaţia din interiorul PSD Dolj, după acuzaţiile aduse primarului Olguţa Vasilescu, spunând că nu sunt în măsură să judece partidele. Nici despre ultimul scor anunţat de primarul PSD, de 81%, reprezentanţii ALDE nu au dorit să se pronunţe, spunând doar că „noi avem alte date”.

Pe 22 aprilie, la Sala Polivalentă, va avea loc lansarea candidaţilor ALDE pentru Craiova şi Dolj, care vor fi desemnaţi în urma unui sondaj intern care se află în lucru.