Începe „Ora de joacă”

0
239

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită astăzi, 9 aprilie, începând cu ora 11.00, la deschiderea proiectului în parteneriat „Ora de joacă”, iniţiat de Asociaţia „Inimi Creative” din Craiova (preşedinte: Manuela Elena Lunganu). Acesta are ca obiectiv „optimizarea relaţiei părinţi-copii, prin intermediul metodelor interactive de dezvoltare personale şi interpersonale de comunicare, relaţionare, empatie şi gestionarea conflictelor”.

Potrivit organizatorilor, întâlnirile din cadrul proiectului se vor desfăşura sub formă de ateliere de terapie prin joc, care vor cuprinde o parte teoretică, psihologică şi o parte practică, concepută sub forma unor jocuri şi exerciţii amuzante. «La deschiderea primei sesiuni se vor detalia obiectivele specifice ale programelor de dezvoltare personală şi tipurile de exerciţii desfăşurate (exerciţiu de prezentare – „Tica Tica Tica Bum”, exerciţiu de empatie – „Ce-ţi place ţie aşa de mult!”, „Baloane de săpun”, exerciţiu de depăşire a propriilor bariere –  „Pe teren accidentat”, „Probleme în balon”, exerciţiu de comunicare – „Scapă de anxietate”, exerciţiu de încredere – „O familie constructivă”, exerciţii de bună relaţionare – „Fish and Fisherman”, „Exerciţiu cu cercuri”, exerciţiu de repoziţionare – „Covorul fermecat”, „Întrecerea baloanelor”)», precizează organizatorii.

Numărul minim de participanţi în fiecare serie este de 16, iar numărul maxim, de 26. Atelierele sunt gratuite, au o durată medie de una-două ore şi pot fi personalizate, în funcţie de vârsta participanţilor, de disponibilitatea acestora de a participa la jocuri dinamice şi la realizarea obiectivelor urmărite.