Poliţistul craiovean care-şi” turna” colegii – 5 ani şi 8 luni la puşcărie

2
537

Agentul Nicolae Bărbuceanu, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, cel care strică acţiunile colegilor săi anunţându-i pe infractori şi care a fost prins cu 500 de euro pe care îi primise drept şpagă, a fost condamnat, ieri, de judecătorii Tribunalului Dolj la 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. În acelaşi dosar a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi un doljean de 27 de ani, din comună Predeşti, pentru dare de mită şi conducere fără permis. Acesta a apelat la Bărbuceanu ca să-l scape de dosarul penal întocmit pe numele său de poliţiştii Secţiei Nr. 2 Rurală Breasta, care îl prinseseră pe 18 aprilie fără permis. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Între timp, Bărbuceanu rămâne după gratii.

Reamintim că agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu, de 44 de ani, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încă din luna iunie a anului trecut, când a intervenit într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, recomandându-i făptuitorului să dea declaraţii mincinoase şi contrare probelor existente la dosar. În acest context, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a înregistrat un dosar penal, ulterior instanţa autorizând interceptarea convorbirilor poliţistului. S-a stabilit astfel că Bărbuceanu, contra cost, a intervenit în mai multe dosare penale, instrumentate atât de colegii săi, cât şi în dosare instrumentate de alte unităţi, din afara judeţului Dolj, (Vâlcea de exemplu), anunţându-i pe suspecţi cercetaţi de colegi de-ai săi când urmau să se facă percheziţii la locuinţele lor sau alte activităţi vizând probarea activităţii infracţionale a suspecţilor. Ba chiar îi chema la el la birou şi îi învăţa ce şi cum să declare pentru a scăpa de cercetări.

Prins cu 500 de euro şpagă

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile prinderii în flagrant a poliţistului. Marţi, 9 decembrie 2014 un investigator autorizat l-a sunat pe Bărbuceanu, explicându-i că vrea să discute cu el situaţia lui Gabriel Stoica, condamnat de Tribunalul Vâlcea la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, fugit din ţară înainte că hotărârea să rămână definitivă. Bărbuceanu i-a spus că-l aşteaptă la el la birou, la ora 17.00, când cei doi s-au şi întâlnit, la sediul Secţiei 6 Poliţie Craiova, în biroul poliţistului. Investigatorul i-a spus poliţistului că Gabriel i-a trimis 500 de euro ca să rezolve problema, să nu fie depistat. Bărbuceanu a luat banii (opt bancnote de 50 de euro şi una de 100 de euro marcate criminalistic), i-a pus în buzunar, apoi l-a învăţat pe investigator să susţină că ar fi auzit că Stoica ar fi prin SUA, nu în Anglia unde se află de fapt. Mai mult, Bărbuceanu chiar şi-a sunat un coleg căruia i-a spus că are informaţii cum că fugarul Gabriel Stoica ar fi în SUA. I-a mai spus să-i transmită lui Stoica să mai stea plecat un an, doi şi abia apoi să revină în ţară pentru a-şi executa pedeapsa. A intrat imediat echipa operativă, poliţistul a scos banii din buzunar şi i-a aruncat pe jos, însă a fost încătuşat.
Pe 11 februarie 2015 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Bărbuceanu, dar şi Constantin Adelin Moţescu, de 27 de ani, din Predeşti, acuzat de dare de mită, după ce anchetatorii au stabilit că a încercat să-l mituiască pe un poliţist de la Secţia Nr. 2 Rurală Breasta ce-l prinsese la volan fără permis, iar apoi, după ce s-a întâlnit cu Bărbuceanu, şi-a schimbat declaraţiile.
Ieri, Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa în dosar, Bărbuceanu primind 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în timp ce Moţescu a scăpat cu un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani.

2 COMENTARII

  1. Sa va ganditi macar o secunda si la familia lui si inainte de a scrie numai aberații cercetați mai bine antecedentele pe care NU le are si alte lucruri scrise doar pentru a face senzație.

  2. Scrieti numai aberatii doar pentru a avea multi cititori.Ce antecedente penale are acest OM?Pe cine a ajutat el?Daca era asa de infractor de ce avea salariu de excelenta?Sa va ganditi si la familia lui!!!

Comments are closed.