Copiii şi tinerii, aşteptaţi să se înscrie la cluburile sportive din Bănie

0
116


37 de cluburi sportive din Craiova au răspuns iniţiativei Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj în încercarea de a atrage cât mai mulţi copii şi tineri către sport.

Proiectul „Vă invităm la sport!” a început ieri în şcolile craiovene şi presupune promovarea cluburilor de profil din Craiova. Prima acţiune a avut loc la Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, acolo unde au participat şi copii de la Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti”. Cei mici au avut, astfel, ocazia de a se implica activ în practicarea diverselor sporturi, ei primind informaţii despre cluburile sportive din Bănie.

„37 de cluburi sportive au răspuns iniţiativei noastre. Pe lângă acestea, în demersul nostru, s-au alăturat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, dar şi Sala Polivalentă, care ne vor ajuta să promovăm sportul. Vor fi împărţite pliante care conţin informaţii despre diverse cluburi sportive din oraşul nostru. La aceste acţiuni vor lua parte şi sportivi de performanţă din Craiova, sportivi care vor angrena copiii în practicarea diverselor sporturi. Ne dorim să ne promovăm sportivii şi să le demonstrăm tinerilor că se poate practica sport de performanţă, cu succes, în oraşul nostru. Pe lângă mediatizarea cluburilor, unde se pot practica diverse ramuri de sport, la acţiune am invitat şi câţiva sportivi de performanţă. Toate acestea au fost puse la punct tocmai pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a cunoaşte tineri care s-au dedicat sportului de performanţă”, a declarat Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj”.

Panouri cu informaţii, expuse în 30 de şcoli

În 30 de şcoli vor fi amplasate şi panouri permanente care conţin pliante cu informaţiile necesare despre cluburile la care copiii şi tinerii pot practica diverse ramuri de sport, dar şi despre evenimente sportive organizate în Bănie. «Amintesc că vom amplasa, în 30 de şcoli, şi panouri permanente care conţin pliante cu informaţiile necesare despre cluburile la care copiii şi tinerii pot practica diverse ramuri de sport dar şi despre evenimente sportive organizate în Bănie. Intenţia noastră este ca, până la sfârşitul acestui an, să amplasăm panouri în toate şcolile din Craiova. Cea de-a doua acţiune se va desfăşura pe data de 10 aprilie a.c., la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”. Acţiunile vor continua după vacanţa de Paşti şi în restul şcolilor», a mai afirmat declarat Alina Ionescu.