Voleibaliştii Craiovei, focusaţi pe Final Four-ul Cupei României

0
449

După ce anul trecut au pierdut finala Cupei României, în faţa lui Dinamo, voleibaliştii de la SCMU Craiova mai au o şansă la trofeu, fiindcă vor disputa şi anul acesta Final Four-ul competiţiei. Numai că adversarul din semifinale este cel mai dificil posibil, campioana şi liderul la zi al campionatului, Arcada Galaţi. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 18, iar în cealaltă semifinală se duelează Steaua şi Zalăul. Antrenorul SCMU Craiova, Dan Pascu, şi căpitanul echipei, Laurenţiu Lică, au vorbit despre evenimentul din week-end, programat la Braşov.

“Este o performanţă că am ajuns la acest nivel. Arcada nu mai are nevoie de prezentări, se ştie valoarea pe care o au. Noi mergem acolo să ne luptăm cu ei, să ne jucăm şansa. În campionat au fost meciuri de mare luptă, 3-2 şi 3-1, aşa că meciul este deschis oricărui rezultat. Încercăm să ne organizăm cât mai bine, să jucăm pe măsură şi să facem o tactică potrivită. În momentul în care îţi propui să câştigi un trofeu, e inevitabil să nu dai peste o echipă de valoare. Am simţit echipa obosită la meciul cu Baia Mare, dar am avut grijă în această scurtă perioadă de pregătire ca jucătorii să-şi revină fizic. Toate echipele sunt în fix aceeaşi situaţie, va depinde de organizare” a declarat Dan Pascu.

Căpitanul Laurenţiu Lică a adăugat: „Suntem toţi focusaţi, Cupa României a fost întotdeauna un obiectiv pe care, din păcate, nu l-am realizat până acum. Îmi doresc extrem de mult ca anul acesta să facem tot posibilul să jucăm finala şi să câştigăm.  la un nivel bun spre foarte bun din punct de vedere fizic. Punem la punct ultimele detalii şi urmează să abordăm Cupa cu multă încredere. Dacă vrem să câştigăm competiţia, avem nevoie de două meciuri foarte bune spre perfecte. Ultimele rezultate cu Galaţi nu sunt prea grozave, dar când vine vorba de Cupa României se echilibrează lucrurile. Aici mereu au fost surprize şi în campionat am demonstrat că putem să le ţinem piept. Ei au un ascendent moral în urma victoriilor împotriva noastră şi, în acelaşi timp, s-au şi antrenat în sala de la Braşov, unde se va ţine Final Four-ul. Aş alege 100% trofeul Cupei în pofida unei clasări în top 3, dar mi-e greu să mă gândesc şi la faptul că am putea rata o medalie“.