Ouzounidis: “În România e un stil de joc diferit faţă de Grecia”

0
1137

Grecul Marinos Ouzounidis a efectuat două antrenamente de la venirea la Universitatea Craiova şi şi-a expus părerile după primul contact cu lotul: “Am găsit ce am aşteptat, o echipă bună, cu jucători buni, organizare bună, jucătorii dornici să obţină mai mult, să ne îndeplinim obiectivele. Eu sunt mulţumit de ei, sper ca şi ei de mine. E important ca eu să vorbesc mai mult româneşte, nu să-i învăţ pe ei greaca. Înţeleg ceva română, fiindcă ştiu italiană şi seamănă. Nu avem timp să facem transferuri, trebuie să lucrăm cu ce avem. Avem jucători, e important să-i recuperăm pe cei accidentaţi, inclusiv pe Koljic. E greu să aduci jucători care să te ajute imediat. Am adus aceşti doi jucători, Burlacu şi Fedele, şi sper să se integreze. Sper ca jucătorii pe care-i avem să înţeleagă filosofia mea, este să progresăm în fiecare zi, să fim tot mai buni de la o zi la alta”.

Antrenorul elen nu se aştepta să ajungă în România şi spune că stilul de joc din Liga I este diferit de cel din Grecia: „Nu mă aşteptam să ajung în România, dar ca antrenor nu ştii unde ajungi, trebuie să fii pregătit să te duci oriunde ţi se oferă un job. Este bine pentru mine, fiindcă îmi place să cunosc lucruri noi, stiluri diferite. Ce am văzut în România este un stil diferit total faţă de Grecia şi trebuie să mă adaptez şi au ca antrenor stilului de aici”.

Ouozounidis a elogiat primul adversar pe care-l va avea în Liga I, FC Botoşani, în meciul din optimile Cupei României, joi, de la ora 20.30.

„Mă aştept la o partidă dificilă, atât din cauza adversarului, dar şi a terenului. Îmi place echipa Botoşaniului, îmi place stilul de joc, încearcă să joace ofensiv, plăcut, se vede mâna anternorului, face o treabă foarte bună, respect foarte mult ce face, încearcă să construiască, să facă un joc pozitiv, echipa nu renunţă niciodată. Sper să jucăm noi mai bine, sper să fie şi terenul mai bun, deşi nu cred, echipele cu calitate au nevoie de terenuri bune, dar trebuie să ne adaptăm. Ar fi o greşeală să ne gândim că suntem echipa mai bună. Trebuie să luptăm şi să încercăm să ne calificăm. Trebuie să ne gândim numai la următorul meci, nu la final, dacă vrem să reuşim ceva. Iar ca să câştigăm Cupa României trebuie să câştigăm următorul meci, nu să ne gândim la finală. Nu vreau să vorbesc despre cum vom juca, dar nu vor fi schimbări în echipă, singura problema medicală este cu Dan Nistor” a spus Ouzounidis.

Grecul nu s-a arătat deranjat de regula under 21: „Îmi place să lucrez cu tineri, nu-mi place ideea de a schimba jucătorii după 5 minute, dar nu-i critic pe cei care o fac, este treaba fiecăruia. Fotbalul este şi o afacere şi trebuie crescuţi jucătorii tineri pentru ca şi clubul să aibă venituri”.

Ouzounidis nu se teme de erorile de arbitraj: „De ce atâtea înterbări despre arbitri? Se pot întâmpla erori şi la arbitri, cum facem şi noi. Să-i lăsăm să-şi facă treaba, chiar dacă mai greşesc. Uneori, greşelile lor sunt folosite de antrenori pentru a-şi explica înfrângerile”.