Handbalistele Craiovei, succes important contra Gloriei Buzău

0
516

În etapa a 16-a a Ligii Florilor, SCM Craiova a fost gazda duelului cu Gloria Buzău, în Sala Polivalentă. Ambele formații veneau după eșecuri, formația din Bănie cedând la Zalău, în timp ce buzoiencele au fost învinse acasă, la limită, de CSM București. Duelul era caracterizat de staff-ul tehnic al Craiovei ca unul de 6 puncte, SCM Craiova fiind înaintea meciului pe locul 8, cu 21 de puncte, la 5 lungimi în spatele adversarei, cele două urmând a se lupta pentru un loc de cupă europeană. Dacă Bogdan Burcea nu a putut miza pe sportivele accidentate pe termen lung, Șelaru și Havronina, cât și pe Tudorică, însărcinată, Buzăul nu a avut-o în teren pe extrema Ana Maria Iuganu, golghetera campionatului, a cărei absență a fost invocată cu regret și de Bogdan Burcea, în perspectiva acțiunilor echipei naționale, al cărei selecționer este. Primul gol al meciului a venit abia în minutul 5, cea care a deschis scorul fiind Cristina Zamfir. Oaspetele au întors scorul, ajutate și de paradele portarului naționalei Austriei, Petra Blazek, tabela arătând în minutul 14: 1-3, apoi 3-6, în minutul 17, când Bogdan Burcea a solicitat primul time-out, exasperat de lipsa de inspirație în atac a elevelor sale, complexate în fața portarului advers. Întreruperea a avut efect pozitiv, fiind SCM Craiova a reușit să revină, preluând conducerea, 7-6 în minutul 28, iar la pauză scorul a fost 8-7 pentru gazde. Prima parte a fost presărată și cu accidentări, Apetrei de la oaspete ieșind din joc, iar Ana Maria Țicu s-a accidentat la un deget, dar a revenit pe teren în repriza secundă.

Dzukheva, imperială în partea secundă

În partea a doua s-a mers cap la cap, oaspetele având din nou avantaj, 13-14, la jumătatea reprizei, dar cu 10 minute înainte de final craiovencele au pus două goluri față de adversare, scor 17-15, bulgăroaica Dzukheva având și ea parade inspirate. Pe final, oaspetele au căzut psihic, apărarea și poarta Craiovei fiind practic de nepenetrat și au apărut și golurile pe contraatac, pe riscurile asumate de Buzău. În cele din urmă, SCM Craiova s-a impus cu 23-18 și are 24 de puncte, menținându-se șansele de a se apropia de podium și de cupele europene. Ultimul gol a fost reușit de Klikovac în ultima secundă și este unul important, deoarece a fost stabilit scorul cu care Craiova a pierdut în tur la Buzău, așa încât nu se mai pornește cu dezavantaj în cazul egalității de puncte între cele două echipe, la finalul campionatului.

Au jucat pentru SCM Craiova: Dzukheva, Curmenț (portari), Zamfir 2 goluri, Țicu 5, Cace 1, Savu 2, Nikolic 7, Klikovac 4, Orșivschi 1, Colac 1. Pentru SCM Craiova urmează în campionat meciul din deplasare cu Minaur Baia Mare, duminică, 23 februarie, de la ora 15.30, până atunci fiind programată etapă de Cupa României, formația lui Bogdan Burcea întâlnind în deplasare pe Rapid București.