Craiova are viitorul în play-off, după victoria de la Ovidiu

0
649

Viitorul – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Iancu 17 / Nițu 25, Mihăilă 80.

Viitorul: Căbuz – Dussaut, Ghiță, De Nooijer, Boboc – Artean, A. Ciobanu, Cr. Ganea (78 Casap) – Iancu, Rivaldinho  (78 G. Ganea), Chițu (64 C. Matei). Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Buzbuchi – Dulca, Iacob, Vlad Achim.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 9 – Martic 7, Acka 4 (52 Bălașa) 6, Cosic 4, Bancu 4 – Ivanov 6, Mateiu 5, Nistor 5 – Ivan 4 (78 Bărbuț) 7, Nițu 7 (46 Koljic) 7, Mihăilă 8. Antrenor: Corneliu Papură. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Qaka, Baiaram.

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) 7. Asistenți: Radu Ghinguleac (București) și Sebastian Gheorghe (Suceava)

Înaintea meciului de la Ovidiu, Craiova avea nevoie de victorie pentru a fi matematic în play-off, în timp ce trupa lui Hagi putea sări pe podium cu 3 puncte luate în fața băieților lui Papură. Gică Hagi a avut parte de o săptămână ideală, începută cu remontada de la Iaşi și continuată cu golul decisiv marcat de Ianis chiar în ziua în care tatăl său a împlinit 55 de ani.

Rămas fără Țâru și Mladen, Hagi a compus o linie defensivă inedită, cu Dussaut pe dreapta, Boboc mutat în partea opusă, iar stoper, alături de Ghiță, a jucat de Nooijer, olandezul care se reîntâlnea cu Bancu, după scandalul de rasism de la Craiova, din toamna trecută. Căpitanul Științei a revenit și el în primul 11, după accidentarea din derby-ul cu FCSB, pe bancă trecând Vătăjelu. Totodată, Ivanov a fost ales să-l suplinească pe golgheterul oltenilor, Cicâldău, care, suspendat, a ratat întâlnirea cu fosta echipă.

De obicei, Viitorul și Craiova au oferit spectacol în meciurile directe și era de așteptat să fie la fel, în ciuda mizei legată de play-off. Iancu a deschis șirul ocaziilor, când n-a fost precis la un șut din careu. La finalul primului sfert de oră, Mihăilă a egalat la șanse de gol, când lovitura sa de cap a fost respinsă inspirat de Căbuz. Golul a venit repede, același Iancu profitând de degajarea stupidă a lui Cosic, care i-a servit practic un assist decarului gazdelor. Riposta a venit nu peste mult timp, când juniorul Nițu a speculat un carambol în careul mic al gazdelor, după un corner bătut de Nistor. Finalul primei reprize a fost revendicat de Viitorul, oltenii fiind groggy. În ultimele 5 minute, atacanții gazdelor s-au năpustit spre poarta lui Pigliacelli, dar nu au trecut și de portarul italian. Acesta a reparat gafa lui Acka și apoi a întregii apărări, păcălită de un ofsaid pasiv, de fiecare dată Rivaldinho fiind la finalizare.

În partea secundă, una mai puțin spectaculoasă, ofensiva gazdelor părea că s-a domolit, dar tot ele au avut prima ocazie, șutul lui Iancu fiind blocat excelent, în doi timpi, de Pigliacelli. Italianul și-a continuat seara de excepție cu parada la reluarea lui Cosmin Matei, după ce Dussaut a făcut ce a vrut cu Bancu. Ocaziile trupei lui Hagi s-au răzbunat cu zece minute înainte de final. Pe un contraatac deschis de Koljic, Bărbuț a făcut într-o fază mai mult decât ce făcuse Ivan până să fie schimbat. Noul intrat și-a terminat cursa de pe dreapta cu o centrare perfectă pentru Mihăilă, iar acesta a  a plutit în mijlocul careului, plasând ideal mingea cu capul. Astfel, Universitatea a câștigat datorită golurilor marcate de cei doi jucători ”under” pe care i-a avut în teren la Ovidiu: Nițu și Mihăilă. Salvată în mai multe rânduri de Pigliacelli, Știința ia toate punctele din fieful lui Hagi și este matematic în play-off, în timp ce Viitorul, ghinionistă duminică seara, mai trebuie să lupte pentru a li se alătura oltenilor.