Urmăriţi internaţional prinşi de poliţiştii doljeni

0
100

Doi bărbaţi, unul din Dolj şi celălalt din Olt, ambii daţi în urmărire internaţională, au ajuns în arestul IPJ Dolj în cursul zilei de joi, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor doljeni.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de joi, a fost pus în executare mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Dolj pe numele lui Costică Şerban, de 39 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, urmărit la nivel naţional şi internaţional pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, prostituţie şi spălare de bani. Bărbatul, care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar al anchetatorilor craioveni, a fost dat în urmărire naţională de pe 15 mai 2012, în iulie fiind pus şi în urmărire internaţională. În baza informaţiilor obţinute, oamenii legii au reuşit să pună mâna pe el şi să-l încarcereze.

Tot joi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Dolj, au organizat o acţiune pe linia depistării şi prinderii persoanelor urmărite în temeiul legii. Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate împreună cu poliţişti de la Postul de  Poliţie Calopăr, oamenii legii au reuşit să-l prindă pe Cristian Zarafu, de 27 de ani, din Calopăr, urmărit internaţional de autorităţile judiciare italiene care au emis mandat european de arestare pe numele său. Bărbatul este suspectat de comiterea infracţiunilor de viol, răpire, furt şi vătămare corporală gravă. Faptele au fost comise pe teritoriul Italiei în luna noiembrie 2003. Zarafu a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova unde s-a dispus reţinerea pentru 24 ore, în aceeaşi zi fiind prezentat magistraţilor Curţii de Apel Craiova. Instanţa a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pe o perioadă de 5 zile, de pe 7 până pe 11 februarie a.c. şi a stabilit termen la 11 februarie, ora 13.00 pentru primirea mandatului european de arestare tradus în limba română.

“Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.