Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova suspectat de favorizarea infractorului

0
207

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este cercetat de Parchetul Curţii de Apel Craiova, fiind suspectat de încercare de favorizare a infractorului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în subordinea căruia se află Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au confirmat că se fac verificări cu privire la procurorul Dragoş Cereceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova despre care există informaţii că ar fi încercat să o favorizeze pe cea mai tânără dintre cele două femei arestate în dosarul delapidării de la casa de amanet Mega Aur SRL Craiova. 

Reprezentanţii IPJ Dolj anunţau, la sfârşitul săptămânii trecute, că le cercetează pe Cosmina Sascău, de 23 de ani, din comuna Sfinteşti, judeţul Teleorman, şi pe Dorina Afrem, de 45 de ani, din Craiova, pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, respectiv instigare la comiterea celor două infracţiuni. Poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj stabiliseră că tânăra, în calitatea sa de funcţionară economică a unei case de amanet aparţinând SC MEGA AUR SRL Craiova, în perioada iulie-decembrie 2012, şi-a însuşit suma totală de 372.994 de lei din casieria societăţii, întocmind în fals nu mai puţin de 67 de contracte de amanet care atestau în mod fictiv faptul că a primit în schimbul sumelor de bani împrumutate bijuterii de aur. Ulterior, s-a stabilit că tânăra a fost convinsă şi învăţată să falsifice contractele de amanet de Dorina Afrem, angajata aceleiaşi case de amanet. Vineri, 1 februarie a.c., cele două femei au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, iar pe 5 februarie, Tribunalul Dolj le-a admis recursul şi a dispus faţă de femei obligarea de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

În acest timp, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au primit informaţii din care rezultă că, înainte de arestarea preventivă a celor două femei, procurorul Dragoş Cereceanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar fi încercat să o favorizeze pe Cosmina Sascău. Acesta ar fi cerut şi obţinut informaţii din dosarul întocmit de un alt procuror pe numele femeilor ca să o ajute. În acest moment se fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt.