Administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 13 Craiova, arestat pentru 29 de zile

0
283

Administratorul Asociaţiei de Proprietari nr. 13 din cartierul craiovean „Lăpuş Argeş”, Elena Stanciu, cercetată pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a ajuns, joi seara, din nou, în arestul IPJ Dolj. Asta pentru că, deşi Judecătoria Craiova a luat faţă de femeie măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, Tribunalul Dolj a avut altă părere. Judecătorii de aici au admis recursul procurorilor şi i-au emis femeii mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Elena Stanciu

Reamintim că poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Dolj au introdus-o, luni, în arestul IPJ Dolj, pentru 24 de ore, pe Elena Stanciu, de 56 de ani, din Craiova, casieră şi contabilă a Asociaţiei de Proprietari nr. 13 din cartierul craiovean Lăpuş Argeş. Oamenii legii au luat această decizie după ce au stabilit că, timp de aproape 10 ani, femeia a trecut în registrul de casă sume mai mici decât primea de la locatarii blocurilor din cadrul asociaţiei, diferenţa intrând în buzunarele ei. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în perioada 2002-2011, îndeplinind cumulativ funcţiile de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din Craiova, prin falsificarea documentelor de încasări, respectiv înregistrarea în mod intenţionat în registrul de casă zilnic a unor sume mai mici faţă de cele încasate pe baza de chitanţă, precum şi prin nepreluarea soldurilor zilnice, şi-a însuşit din gestiune, în total, suma de 282.277 lei”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pe parcursul anchetei, încercând să scape mai uşor, femeia a achitat o parte din prejudiciul creat, mai exact a predat 12.750 lei. Numai că, pentru a fi sigur că la un moment dat se va recupera tot prejudiciul creat de femeie, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui apartament ce-i aparţine Elenei Stanciu, evaluat la suma de 220.000 de lei.

După ce a petrecut noaptea de luni spre marţi în arestul IPJ Dolj, femeia a fost prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare, dispunând faţă de Elena Stanciu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile. Procurorii au făcut recurs, care s-a judecat joi, 7 februarie a.c., la Tribunalul Dolj. Judecătorii Tribunalului au admis recursul procurorilor şi au emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. În aceste condiţii, cu decizia instanţei în buzunar, poliţiştii au ridicat-o pe femeie de la domiciliu şi au introdus-o din nou în arest.