FA Cup: Everton înscrie în prelungiri

0
519

Carlo Ancelotti câștigă în prelungiri meciul din Cupă cu Rotherham United, penultima clasată a ligii a doua (Championship), scor 2-1.

Everton a deschis rapid scorul în minutul 9 prin Cenk Tosun, după o pasă în centrul defensivei celor de la Rotherham a lui Anthony Gordon. Gazdele au terminat în avantaj pe tabela de scor la pauză dar în a doua repriză Rotherham a egalat în minutul 56 la o fază în care defensiva lui Everton a adus mingea la piciorul lui Matthew Olosunde, marcatorul golului. În minutul 87 Cenk Tosun a înscris din nou după o lovitură liberă executată de James Rodriguez, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Odată intrat în prelungiri, caramelele au intrat din nou în avantaj după golul reușit de Abdoulaye Doucoure. Gazdele au avut o posesie clară de-a lungul jocului de 64% și 16 șuturi expediate către poarta apărată de James Blackman. Surprinzător este că în ciuda posesiei și Rotherham a reușit același număr de șuturi (16) catre poarta în care se afla suedezul, împrumutat de la AS Roma, Robin Olsen.

Până acum în FA Cup au reușit să se califice mai departe: Liverpool, Wolverhampton, Nottingham Forest, Everton, Norwich City, Milwall, Luton City și Chorley FC.