„White Room” – prima premieră a anului, la Teatrul Național din Craiova

0
141

La început de an, Teatrul Național „Marin Sorescu” întâmpină publicul cu un nou spectacol: „White Room”, în regia lui Florin Caracala, pe un text de Alexandra Badea (traducerea: Cristina Toma), cu scenografia și costumele de Ana Ienaşcu, multimedia Marian Mina Mihai. Premiera va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie, ora 19.00, la Sala „Ion D. Sîrbu”. Următoarele reprezentații sunt anunțate pentru 20 și 24 ianuarie, ora 19.00.

„White Room” a câștigat cea de-a VIII-a ediție (2017) a Concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români organizat de Naționalul craiovean, fiind selectat dintr-un număr de 11 proiecte participante. După cum se știe, competiția constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol în Sala studio „Ion D. Sîrbu”. Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani, iar textul proiectului să aibă la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și cu maximum opt personaje.

«Într-o lume în care omul contemporan are nevoie să evadeze din realitatea imediată pentru a visa, realitatea virtuală oferă cel mai potrivit refugiu pentru a face acest lucru. Urmărind traseul inițiatic al unei tinere, Alice, „White Room” este o radiografie poetică a unei societăți care se confruntă cu una din cele mai mari probleme ale omului de azi: solitudinea», notează Florin Caracala. Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Romanița Ionescu (Alice), Alex Calangiu, Claudiu Mihail, Gabriela Baciu, Ramona Drăgulescu, Cătălin Miculeasa, Ștefan Cepoi/ Constantin Cicort, Corina Druc, Dragoș Măceșanu, Anca Dinu și Raluca Păun. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția teatrală și costă 30 lei (15 lei pentru elevi, studenți, seniori). Rezervări se pot face la numărul de telefon 0251.413.677.