“Europa ta, părerea ta!”

0
220

La sfârşitul anului trecut, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu Jiu  a fost selectat de Comitetul Economic şi Social European (CESE) să participe, din partea României, la ediţia 2017 a manifestării “Europa ta, părerea ta!” (Your Europe Your Say – YEYS).

europaÎn această adunare anuală a elevilor europeni vor fi dezbătute principalele provocări cu care se confruntă Europa. Dintre cele peste 680 de candidaturi primite, au fost selectate 33 de şcoli – câte una din fiecare stat membru al UE şi din cele 5 ţări candidate (Albania, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia şi Turcia) – printr-o tragere la sorţi.

Fiecare şcoală va trimite la Bruxelles o delegaţie alcătuită din trei elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 17 ani şi un profesor, pentru a lua parte la sesiunea plenară pentru tineret din 30 şi 31 martie. Ediţia din 2017 este una aniversară, marcând împlinirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma. Elevii vor dezbate provocările politice ale momentului, vor lua parte la un vot şi vor propune propriile soluţii.

Prin această iniţiativă, CESE, ca voce a societăţii civile, doreşte să se asigure că opiniile, experienţele şi ideile generaţiei mai tinere se fac auzite în procesul de elaborare a politicilor UE.