Cine va conduce SC Pieţe şi Târguri

0
460

Administraţia pieţelor a fost pusă, în două rânduri, în situaţia de a rămâne fără conducere. Şi de fiecare dată de aceeaşi persoană: Claudiu Neagoe, administratorul care şi-a dat de două ori demisia. Dacă prima dată a reuşit să îi enerveze pe consilieri spunându-le că s-a plafonat şi nu îi mai trebuie funcţia, acum motivul ar fi că renunţă la mandat dintr-o nemăsurată mărinimie, pentru a-l lăsat pe noul primar interimar să-şi construiască singur echipa.

claudiu neagoeDupă plecarea primarului Lia Olguţa Vasilescu la ministerul Muncii şi desemnarea lui Mihail Genoiu în funcţia de primar interimar al Craiovei, administratorul pieţelor, Claudiu Neagoe, şi-a anunţat şi el demisia. Potrivit autorităţilor, acesta a înaintat două documente, o cerere de demisie către Consiliul Local Municipal, dar şi o cerere pentru efectuarea concediului de odihnă, aferent anului 2016, către Primăria Craiova. Altfel spus, Neagoe a aranjat lucrurile în aşa fel încât să stea liniştit acasă, cât timp aşteaptă să i se perfecteze demisia.

Consilierii trebuie să ia act de demisie

Legal, demisia lui Claudiu Neagoe va trebuie să îmbrace forma unui proiect de hotărâre, care va fi conceput de municipalitate şi pus pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a CLM Craiova. Aleşii locali se pot limita cel mult la comentarii vizavi de administraţia asigurată până în acest moment de Neagoe, fără a fi nevoie să acorde vreun vot în acest sens. Ci, ca şi în cazul SC Salubritate SRL Craiova, este nevoie doar să se ia act de demisia lui. Printr-un alt proiect de hotărâre, consilierii municipali vor numi apoi un alt administrator la SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova.

A doua plecare

Cât timp Claudiu Neagoe se află în concediu, aşteptându-şi demisia, conducerea Pieţelor este preluată de directorul tehnic, Alin Mărăcine. Numai că şi acesta din urmă poate să stea în funcţie doar pe mandatul administratorului, fiind angajat prin concurs, pe perioadă determinată, echivalentă cu mandatul de administrator al lui Claudiu Neagoe, în noiembrie 2015. Mai mult, când demisia îşi va produce efectele, Claudiu Neagoe poate să-şi recapete funcţia anterioară, de director tehnic, dar Alin Mărăcine rămâne fără serviciu.

Neagoe nu şi-ar mai dori nici postul de director tehnic

Sursele noastre susţin însă că fostul administrator, Claudiu Neagoe, nu îşi mai doreşte nici funcţia de director tehnic, pe care a avut-o ca rezervă şi în ianuarie 2016, când a plecat prima dată din funcţia de administrator. Acesta le-ar fi spus cunoscuţilor că va rămâne în funcţia de director tehnic „cel mult o zi, aceea în care îşi va da demisia şi din acea funcţie”. Prin urmare, mai mult ca sigur că postul de director tehnic va fi scos din nou la concurs. Pentru funcţia de conducere, consilierii municipali vor numi, cum am spus, un alt administrator, care poate fi actualul director tehnic, Alin Mărăcine, sau un alt angajat din cadrul societăţii.