A.J.O.F.M. Dolj organizează selecţie pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania

0
92

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj organizează selecţia pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minimum două luni).

Pentru anul 2016, Agenţia Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenţilor români. Pot participa studenţii şi masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană. Selecţia are loc anual, în baza înţelegerii încheiate între Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Agenţia Federală de Muncă din Germania, privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară în Republica Federală Germania.

Studenţii şi masteranzii care au domiciliul în judeţul Dolj  sau sunt înregistraţi la o instituţie de învăţământ superior din acest judeţ, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj , strada „Eugeniu Carada” nr. 13A, pentru a-şi înregistra dosarele. Înregistrarea se va realiza până la finele săptămânii viitoare, mai exact, până pe 15 ianuarie 2016, în intervalul luni – joi, orele 09.00 – 15.30 şi vineri orele 09.00 – 12.30.

Informaţii suplimentare legate de condiţiile de mediere, documentele necesare înregistrării studenţilor, precum şi instrucţiunile de completare a acestora, puteţi afla accesând site-ul A.J.O.F.M, www.dolj.anofm.ro.