Au furat traverse de la o pasarelă a Electrocentralei Ișalnița

0
102

Patru craioveni cu vârste cuprinse între 27 și 34 de ani au fost reținuți de polițiști după ce au fost prinși în timp ce tăiau traverse din fier de la pasarela care susţine conducte aparţinând Electrocentralei Işalniţa. Tinerii, unii dintre ei cu antecedente, intenționau să vândă traversele la fier vechi. Ieri după-amiază au fost prezentați Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin 112, marți după-amiază, în jurul orei 17.30, că mai multe persoane taie material feros din pasarela care susţine conducte aparţinând Electrocentralei Işalniţa. La faţa locului s-a deplasat o patrulă intercomunală, sprijinită de echipa operativă a Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova şi o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, reuşind prinderea în flagrant a patru persoane.

Acestea au fost ridicate și duse la sediul Poliției, unde s-a stabilit că este vorba despre Marian Boroiban (34 de ani), Florică Bădăruță (27 de ani), Cătălin Iancu (29 de ani) şi Cosmin Iancu (27 de ani), toţi din Craiova. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, folosind o instalaţie tip autogen, cei patru bărbați au tăiat 13 traverse din pasarela de susţinere a conductelor de transportat hidroamestecuri din cadrul Sucursalei „Electrocentrala Işalniţa” în valoare de 5.700 lei, pe care le-au încărcat într-o autoutilitară Ford, cu intenția de a le transporta la un centru de colectare a fierului vechi, pentru valorificare. Polițiștii i-au reținut pe 24 de ore, iar ieri după-amiază i-au prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

„Împotriva celor patru autori s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în arestul Inspectoratului. Urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.