Mihail Genoiu, declaraţie politică: Miniștrii PSD au asigurat resursele financiare pentru plata salariilor, pensiilor și pentru continuarea investițiilor în infrastructura locală!

1
1496

Stimați parlamentari,

La proiectul de rectificare bugetară miniștrii PSD s-au concentrat să găsească soluții rapide pentru asigurarea resurselor financiare necesare domeniilor prioritare.PSD a dorit,încă din prima zi de guvernare, să rezolve problema banilor pentru pensii, pentru alocațiile copiilor, pentru salariile personalului medical aflat în lupta cu pandemia și pentru asigurarea finanțării proiectelor de investiții derulate de administrațiile publice locale.

PSD a solicitat o adoptare rapidă a rectificăriibugetare, astfel încât românii să primească la timp banii ce li se cuvin, respectiv pensiile, salariile și indemnizațiile pentru copii.

Miniștrii social-democrați au restabilit echilibrul bugetar prin măsurile adoptate imediat ce au depus jurământul. Astfel, au fost luați bani de la sectoarele unde foștii miniștri nu au fost în stare să-i cheltuieși au fost dați acolo unde a fost nevoie de alocări urgente, și anume lasănătate, educație, muncă șidezvoltare. Nu poți cheltui într-o lună de iarnă, ceea ce foștii miniștri nu au fost în stare să cheltuie aproape un an întreg. Așadar, banii neutilizați vor fi folosiți pentru combaterea pandemiei în domeniul medical și îneducație, dar și pentru protecția socială a celor vulnerabili, care au avut de suferit din cauza inflației care a crescut foarte mult de la o lună la alta.

Astfel, au fost decise suplimentări de fonduri la Ministerul Muncii: plus 2,195 miliarde de lei pentru a se asigura banii pentru plata pensiilor, a alocațiilor, a compensațiilor la energie, a ajutorului de încălzire, a drepturilor persoanelor cu handicap.

La fel la Ministerul Sănătății au fost suplimentate alocările financiare cu 2,451 miliarde lei pentru asigurarea plății salariilor pentru personalul medical, finanțarea programele naționale de sănătate, echilibrarea Fondului Asigurărilor de Sănătate.

În ceea ce privește Ministerul Educației a fost suplimentat bugetul cu 100 de milioane de lei pentru plata salariilor personalului din învățământul preuniversitar pe luna noiembrie.

Administrațiile locale au primit bani din sumele defalcate din taxa pe TVA pentru asistența socială, ajutor pentru încălzire, stimulente educaționale, etc. S-au acordat administrațiilor locale 280 de milioane de lei pentru bursele elevilor și pentru persoanele cu dizabilități.

În același timp, au fost alocați mai mulți bani pentru fermierii afectați de pesta porcină. Chiar dacă s-a redus pe ansamblu bugetul Ministerului Agriculturii, s-au acordat 150 de milioane de lei în plus pentru despăgubirile proprietarilor de animale afectate de pesta porcină.

Așa cum toți românii au putut constata că miniștrii social-democrați s-au preocupat să rezolve principalele probleme ale românilor încă din primele zile ale guvernării, la fel PSD a insistat și a reușit să obțină mai multe măsuri importante pentru anul 2022 în ceea ce privește creșterea veniturilor populației și în special a celor cu venituri mici: familiile cu mulți copii, pensionarii cu pensii mici, angajații cu salarii mici, mai ales cei din sectorul privat. Este clar că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, asemenea beneficii nu ar fi fost acordate acestor categorii, cel mai puternic lovite de creșterea prețurilor la energie, alimente și medicamente.

1 COMENTARIU

  1. Asa cum ministrul PSD ,Vasile Dancu a gasit bani pentru cele 32 avioane F-16 ,de mana a doua ,de la norvegieni! Tovarasu’ Genoiu va tineti de glume! Tara arde si ministrii PSD-ul se scarma-n ceafa si intorc buzunarele ministrilor colaboratori de la PNL si UDMR! E pacat sa va laudati cu realizari …nerealizabile, tocmai acum in postul Craciunului! Bani pentru agricultura, sanatate,educatie tovarasu’ Genoiu , nu pentru inarmare, servicii secrete , paza presedintelui si a gastilor politice! Ar fi cu adevarat vestea pe care o asteapta cei care v-au ales! In rest… sa auzim de bine!

Comments are closed.