Marea Britanie, principala destinaţie de studii a elevilor români

0
330
Cele mai multe familii din România care își trimit copiii la studii liceale în străinătate aleg Marea Britanie ca destinație, însă instituții la fel de căutate se află în Elveția, Germania, Austria, Spania și Italia. Există chiar și un interes crescut pentru destinații noi din Europa și America de Nord. În ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere de aproape 20% a aplicațiilor pentru studiile de liceu în străinătate, se arată într-un comunicat IntegralEdu, preluat de edupedu.ro.

„Dacă ne raportăm la statisticile IntegralEdu, observăm că se menține tendința de creștere a cererilor pentru licee și gimnazii în străinătate, astfel că în ultimii doi ani s-a înregistrat o majorare cu aproape 20% a aplicațiilor”, declară Raluca Niculae, manager Departament Studii Liceale IntegralEdu. Familiile care aleg un liceu sau o școală gimnazială în străinătate optează pentru asta datorită resurselor educaționale puse la dispoziția copiilor de către școlile de elită.

„În general, familiile din România care își trimit copiii la licee în străinătate au o deschidere aparte față de experiența internațională și apreciază resursele și facilitățile puse la dispoziție elevilor, de către aceste instituții. Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor prin intermediul tutorelui academic și supraveghetorilor. Nu în ultimul rând, oportunitățile academice pe care le au tinerii după absolvirea unui liceu în străinătate reprezintă argumente majore pentru familiile care aleg această cale”, explică Raluca Niculae.

  • Taxele de studiu pentru un liceu sau o școală internațională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu și activitățile extracurriculare variază de la 15.000 până la 50.000 lire sterline pentru o instituție de top din Marea Britanie.

„Deși taxele de școlarizare pot părea mari, trebuie luat în considerare tot pachetul oferit, dar mai ales nivelul burselor academice, sportive sau artistice, care pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă”, mai precizează Raluca Niculae.

Sâmbătă, 11 decembrie, reprezentanții a peste 18 instituții liceale și gimnaziale internaționale din Marea Britanie, Germania, Elveția, Spania, Italia, Portugalia, Belgia și Austria vor discuta cu familiile din România în cadrul evenimentului Licee și școli în străinătate Virtual Day, între orele 11.00- 14:00, organizat de IntegralEdu.