Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu Mediaşul

0
397

Pigliacelli – Bine că a marcat Cardoso, fiindcă ar fi fost penalty şi roşu la acea fază. Bine, eliminarea ar fi fost interpretarea arbitrului, dacă s-ar fi impus dublă pedeapsă, şi lovitură de pedeapsă şi roşu. Bune degajările sale, deşi uneori a mai oferit emoţii, ţinând cont că adversarii puneau presiune pe el, iar terenul îi putea juca feste pe final. A fost pe fază la două şuturi de la distanţă ale lui Deaconu, care-i puteau pune probleme, ţinând cont că mingea a prins de fiecare dată gazonul ud.

Vlădoiu – Nu a început bine, a avut câteva ezitări în cele zece minute în care oaspeţii au avut mingea şi au pus ceva probleme. A avut un şut modest în prima repriză, după un corner, oricum, era indicat să încheie faza acolo, indiferent de rezultatul şutului. A fost victima unor lovituri ale adversarilor, ca şi Bărbuţ şi Screciu.

Bălaşa – Static la faza golului Gazului, surprins de pătrunderea lui Cardoso, ca şi colegii săi. A avut acea lovitură de cap, în a doua parte, dar nu a plasat bine mingea, deşi luase excelent prim-planul. Păcat că nu a marcat atunci, ţinând cont că faza a fost una superbă, cu Bancu şi Cicâldău în stânga. Bălaşa pare destul de fragil, ţinând cont de statura sa şi de postul său, se accidentează cam des, s-a întâmplat şi la acest meci.

Papp – A intrat pe final, n-a ieşit în evidenţă cu ceva.

M. Constantin – Evoluţie destul de bună, îşi poate reproşa şi el golul lui Cardoso, a fost unul dintre cei care doar au asistat la cursa excepţională a jucătorului de la Mediaş. A blocat bine şutul din careu al lui Larie, în prima repriză, în urma unui corner.

Bancu – A început cu assist la golul lui Cicâldău, după ce şutul îi fusese blocat de Buzbuchi. A iniţiat faza celui de-al treilea gol, i-a mai dat o pasă excelentă lui Mamut. Problema sa în acest meci au fost câteva pase în centru, în propria jumătate, care puteau pune în mare pericol poarta lui Pigliacelli. Pe fază ofensivă, când crează excelent superioritate, trebuie să evite să intre în coechipierul din bandă, fiindcă practic se anulează reciproc. La o astfel de acţiune aproape că s-a proptit în Ofosu, deşi puteau combina decisiv.

Screciu – Dezamăgirea serii. Ca atitudine, nu i se poate reproşa decât faza din stânga, când nu-l deposedează şi sau măcar nu-l faultează pe adversar şi se ajunge la centrare de gol pe 6 metri, e adevărat, nici Bancu nu apucase să coboare cu Butean. În rest, agitat, dar ineficient, pase greşite sau la alibi, scurte, în loc de progresie cu mingea a ales pasa în spate. Cardoso l-a lovit la gol, nu are experienţa de a se proteja. A mai fost o fază la care s-a ciocnit destul de dur cu Bălaşa, căruia voia să-i facă paravan, dar a fost împins de un adversar. A oferit senzaţia că nu se pliază pe acel rol, poate ar trebui luat în calcul tot ca stoper, cum a fost folosit la naţionalele de juniori, mai ales că a acumulat la capitolul fizic în perioada din Belgia. Putea fi schimbat mai devreme, Papură a reacţionat la 2-1, şi-a dat seama că e veriga slabă acolo.

Mateiu – Mai bine decât Screciu, a interpretat OK rolul, a legat jocul, a pasat când trebuia, a şi coborât în treimea proprie când a fost cazul, a jucat bine şi între linii. Cât va mai rămâne prim Bănie, aşteptăm de la el prestaţiile din vremea în care cocheta cu lotul naţional. Oricum, pe acel post, varianta cea mai bună rămâne Ovidiu Bic.

Nistor – Evoluţie în nota lui, de când a venit la Craiova, fără să iasă în evidenţă, sub aşteptări. A legat uneori bine jocul, cu pase din prima şi schimbări de direcţie, a mai avut o acţiune în care şi-a depăşit adversarul şi a pătruns, dar prea rar vedem asta la el. Trebuie să înceteze şi cu acest filaj la centru, să pună osul la presing, să se implice serios, mai ales că urmează meciuri foarte importante. Şi, la fel ca în cazul lui Cicâldău, trebuie să fie foarte rare meciurile în care greşeşte atât de multe pase.

Căpăţână – La ce a arătat Căpăţână de când a venit la Craiova, trebuia mai degrabă introdus câteva minute Vali Constantin.

Cicâldău – A început ideal jocul, şut din prima, gol cu stângul, printr-o perdea de adversari. Preferam să fi reuşit asta la Supercupă, acum doi ani, într-o situaţie mai clară, că tot avem meci cu CFR-ul lui Edi, peste două săptămâni. Cicâldău a pierdut neaşteptat de multe mingi în prima repriză, partea bună este că a mai şi recuperat. Alceus i-a anihiliat bine în zona centrală pe Nistor şi Cicâldău, chiar dacă a întrecut uneori limita cu intrările sale. Cicâldău a fost mai concentrat, mai stabil în partea secundă. El putea ucide din faşă acţiunea lui Cardoso. A centrat perfect pentru Mamut când acesta a nimerit bara, a mai avut un şut la colţul scurt, respins de portar, a mai centrat bine şi pentru Bălaşa. Per total, evoluţie destul de bună, dar rămân inexplicabile pasele greşite.

Ofosu – Evident, cel mai bun meci al său de când e la Craiova, era şi timpul să arate ceva. Remarcabilă acţiunile din care a marcat al doilea gol şi a pasat pentru al treilea. A avut oarecum şi şansă, fiindcă stoperii Yuri, la primul gol, şi Larie, la al doilea, l-au atacat în bandă, unde au fost prăzi uşoare pentru forţa de pătrundere a germano-ghanezului.

Bărbuţ – E interesant de urmărit când a mai fost folosit pe toată durata unui meci. A avut şi erori, dar şi reuşite, dar cel mai mult a impresionat implicarea în joc, atitudinea. Parcă nu l-am mai văzut făcând presing aşa de agresiv şi coborând să susţină fundaşul. Nu s-a mai ferit, nu a mai evitat contactele, nu a mai jucat la alibi. A început excelent, depăşindu-l pe Velisar, şi cu puţin noroc, la faza din care s-a deschis scorul, iniţiată de el. A primit un pumn de la Ze Manuel, în prima parte, probabil l-a motivat şi faptul că l-a altoit lusitanul. A mai avut un şut slab, în prima repriză, după ce interceptase bine mingea provenită în urma unei lovituri libere. Cireaşa pe tort a fost golul marcat, cu o execuţie neobişnuită, dar eficientă. Au fost şi câteva faze în care se eliberase de marcaj şi putea oferi assist-uri, dar a ratat complet execuţiile. Oricum, după o evoluţie bună, pentru Bărbuţ urmează două-trei prestaţii modeste, aşa că nu ne mai aşteptăm la altceva de la el anul acesta.

Mamut – Nu există meci în care să nu-l vedem, să nu obţină ceva, să nu se implice în acţiuni. A lăsat excelent mingea la faza deschiderii scorului, a simţit că nu are şansă să pivoteze şi să şi-o aranjeze pe stângul. El şi Ofosu atacă foarte bine prima bară, iar astfel Bancu apare şi rămâne singur pentru a încheia faza cu şut apoi cu pasă de gol. Mamut l-a deschis excelent pe Ofosu la acţiunea de 2-0. A avut şi acea bară, când s-a confirmat că îl urmăreşte şi ghinionul, a avut 3 bare şi i s-a refuzat un penalty până acum. A mai avut un şut, peste poartă, dintr-o bucată, după o combinaţie cu Bancu. A început meciul cu două intervenţii prin care i-a făcut groggy pe adversari.