Craiova joacă pe terenul Astrei, echipă cu 7 victorii la rând în campionat

0
284

Duminică, de la ora 20.30, este prorgamat derby-ul etapei a 20-a a Ligii I, Astra – Universitatea Craiova. În tur, alb-albaștrii s-au impus cu 1-0, gol marcat de Bancu, după ce Răduț a ratat un penalty pentru oaspeți. Ambele echipe aveau atunci alți antrenori, Cornel Papură la Craiova și Dan Alexa la Astra. Meciul din seara aceasta va fi condus la centru de Florin Andrei Chivulete.

Secundul lui Victor Pițurcă, Rică Neaga, a prefațat partida cu Astra, formație care are 7 victorii la rând în campionat: „Ne aflăm în faţa unui meci important, întâlnim cea mai în formă echipă a campionatului, fiindcă nu cred că a mai avut cineva 7 victorii la rând şi trebuie să ne ridicăm şi noi la nivelul lor. Budescu şi Alibec sunt doi jucători cu experienţă, de echipă naţională, care pot face diferenţa, dar şi noi avem jucători buni. Contează cum vom fi din punct de vedere fizic, fiindcă eu cred că Universitatea are prima şansă, cred că putem lua cele 3 puncte. La titlu se vor bate mai multe echipe, printre care şi Astra şi Craiova, primul loc este o miză pentru toate cele 6 echipe care vor fi în play-off. N-am fost constanţi ca rezultate, dar ca joc am crescut de la un meci la altul. Ne-am propus să avem un joc bun, bazat pe posesie, uneori ne-a reuşit. A fost acea sincopă la Sepsi, dar numai ghinionul a făcut să plecăm fără niciun punct, dar jocul ne dă speranţe. După pauza de iarnă, cu venirea unor jucători şi revenirea celor accidentaţi, vom fi mai puternici”.

Stoperul Mihai Bălaşa a adăugat: „Ne aşteaptă un meci greu cu Astra, în faţa unei echipe în formă, cu jucători valoroşi, dar nu ne împiedică să mergem acolo ca să luăm cele 3 puncte. Nu este un meci edificator, este unul important, ca şi cele care urmează. Trebuie să demonstrăm că suntem mai buni ca ei şi să legăm două victorii la rând. A intervenit o relaxare în repriza a doua a meciului cu Botoşani, am fost dominaţi şi nu trebuie să avem astfel de momente, dar e bine că am câştigat şi aşa, asta demonstrează că suntem uniţi şi suntem o echipă bună. Nu putem să atacăm 90 de minute, oricare echipă are momente care joacă foarte bine, dar şi adversarul atacă apoi. Din punctul meu de vedere jocul este în creştere continuă, dar rezultatele nu au fost toate favorabile.”.