Deputatul Alina Tănăsescu, despre Programul de guvernare: “Obiective şi realizări după zece luni”

0
333

După ce, în urmă cu câteva zile, a vorbit despre modificări din Legile Justiţiei, proiect aflat în prezent în dezbatere Parlamentului, deputatul Alina Tănăsescu revine astăzi cu o analiză a obiectivelor şi realizărilor guvernării PSD după primele zece luni ale acestui an. Analiza a fost prezentată recent în cadrul unei şedinţe a conducerii partidului şi dovedeşte că implementarea măsurilor propuse în Programul de guvernare al PSD contribuie semnificativ la procesul de dezvoltare al României. 

Alina Tănăsescu

Parlamentarul a ţinut să precizeze că este extrem de important ca doljenii să ştie că PSD se ţine de cuvânt, iar măsurile pentru care şi-au dat votul la alegerile din 2016 sunt aplicate cu succes. „Este pentru prima oară când un partid insistă să respecte termenele şi să adopte măsurile din Programul de guvernare votat de Parlament în momentul învestirii. Este pentru prima oară, în mai puţin de un an, când se adoptă măsuri şi se aplică politici majore care aduc mai mulţi bani în buzunarele românilor prin majorările de pensii şi salarii, introduc ordine şi criterii de valoare, prin Legea Salarizării Unitare, simplifică activitatea economică şi reduc fiscalitatea şi care determină o creştere  economică consistentă, de aproape 7%, pe primele 3 trimestre din acest an. Sunt 100 de obiective din programul nostru de guvernare a căror realizare nu poate fi pusă la îndoială, indiferent din ce partid faci parte sau din ce parte a eşicherului politic priveşti lucrurile“, a declarat Alina Tănăsescu.

Creştere economică record

Poate cea mai importantă realizare a social-democraţilor în acest an vine din zona economică. Afirmaţia este susţinută de creşterea economică înregistrată de ţara noastră, care a dus România pe primul loc la nivel mondial într-un top realizat de Fondul Monetar Internaţional. „Creştere economică asumată era de 5,5%, iar cea realizată de ţara noastră este de 7 %. Aceste cifre sunt confirmate de insitituţiile internaţional, precum FMI care, într-un top mondial estimat pentru primele nouă luni ale acestui an, au plasat România pe primul loc la capitolul creşterea economică, înaintea unor ţări precum China sau India. Veştile bune nu se opresc însă aici. Dacă ne uităm la valoarea PIB observăm că aceasta este de 842 miliarde lei, faţă de cea asumată de 815 miliarde lei, în vreme ce datoria guvernamentală a scăzut la 37,4 % din PIB, faţă de cea asumată de 39 % din PIB. Tot aici putem aminti şi faptul că s-a reuşit creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene, care a ajuns acum la nouă procente, ceea ce plasează România între şi Germania şi Franţa din acest punct de vedere“, a precizat Alina Tănăsescu, care a adăugat că Guvernul PSD-ALDE a reuşit, de asemenea, să păstreze deficitul sub 3%.

Veşti bune pentru tineri

        Două capitole extrem de importante pentru social-democraţi unde au fost implementate o serie de măsuri sunt educaţia şi tinerii. Conform deputatului Alina Tănăsescu, printre multe alte realizări, în primele zece luni ale acestui an, a fost finalizată construcţia a 80 de şcoli şi grădiniţe, în vreme ce fondul pentru bursele acordate studenţilor a fost majorat de 2,5 ori, ajungând de la 83 de lei pe lună, la 201 lei. „Aşa cum am demonstrat în nenumărate rânduri, PSD pune accent pe educaţie şi tineri. Asta pentru că înţelegem că trebuie să investim în viitor. Astfel, nu este de mirare că multe dintre măsurile luate în aceste prime zece luni ale anului au avut în vedere aceste capitole. Din datele Ministerului Educaţiei, în această perioadă au fost finalizată construcţia a 46 de şcoli şi 24 de grădiniţe. Mai mult, am extins programul pilot «Masă caldă» la 100 de şcoli prin includerea de programe tip afterschool“ şi, de asemenea, am realizat peste 100 de clase de învăţământ dual. În plus, prin programul «Şcoala pentru toţi» au fost acceptat la finanţare peste 60 de proiect în valoare de 82 de milioane de euro. Toate acestea, precum şi alte măsuri, duc la îmbunătăţirea sistemului de educaţie din ţara noastră, un obiectiv extrem de important pentru PSD“, a declarat Alina Tănăsescu.

           Parlamentarul doljean a menţionat şi câteva dintre măsurile care au vizat tinerii, cum ar fi majorarea fondului de burse pentru studenţi, dar şi faptul că aceştia beneficiază de transport gratuit pe calea ferată pe parcursul întregului an. Totodată, au fost adoptate şi legile care reglementează ucenicia şi stagiatura, dar şi Legea intership-ului.