Craiova: Amenzi de 72.000 lei pentru nereguli descoperite de pompieri în cluburi şi discoteci

0
313

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj anunţă că au derulat, la fiecare sfârşit de săptămână, din perioada 03 noiembrie – 05 decembrie a.c., în total, 20 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri şi discoteci. În cursul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 38 neconformităţi, dintre care 15 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancţionate cu 23 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 72.000 lei. Totodată, din totalul locaţiilor verificate în această perioadă, au fost identificate 3  obiective din categoria cluburi, baruri şi discoteci, care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendii, sens în care nu s-a impus aplicarea sancţiunii complementare de oprire a funcţionării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriaşi sau de către administratorii/proprietarii spaţiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:

► verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenţie;

► verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat şi a sistemului de încălzire;

► asigurarea condiţiilor de evacuare în siguranţă a persoanelor;

► existenţa autorizaţiei de securitate la incendiu;

► reglementarea fumatului şi utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenţii în caz de incendiu.