Băileştiul se primeneşte de sărbători, dar şi în Noul An

0
300

Noul An va găsi şi municipiul Băileşti în straie noi. Cel puţin aşa afirmă primarul Costel Pistriţu, care spune că proiectelor de dezvoltare a localităţii, derulate în ultimii ani, li se va adăuga unul pe cât de important, pe atât de complex: „Suntem aproape de finalizarea planului de mobilitate urbană durabilă şi sperăm ca în ianuarie 2018 să depunem proiectul cel mai mare pe care îl avem, unul integrat, cu transport în comun, modernizare de străzi, trotuare, piste de biciclete şi achiziţie de biciclete. E cel mare proiect pe care îl avem în momentul acesta dintre cele pe care am reuşit să le realizăm. Muncim la el de aproape un an de zile, pentru că, aşa cum spuneam, are opt activităţi integrate”, a declarat edilul municipiului Băileşti.

În prezent, în localitate se află în derulare proiectul  „Amenajare zonă Parc Balasan”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi implementat de UAT Municipiul Băileşti, cu o valoare totală de 9.714.109,86 lei, din care 9.384.927,48 lei finanţare nerambursabilă. Obiectivul general este reconversia şi refuncţionalitatea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din Municipiul Băileşti. „Proiectul s-a semnat în luna iunie a acestui an şi vizează reabilitarea terenurilor degradate şi date spre utilizare ca spaţii verzi sau de agrement – este vorba de cele două lacuri ale pârâului Balasan”, a adăugat primarul.

„Firul luminii lui Amza”, pe 12 decembrie

Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, Băileştiul se primeneşte cu mii de luminiţe. Marţi, 12 decembrie, la ora 17.00, băieştenii sunt aşteptaţi la Troiţa lui Amza Pellea, pentru a aprinde luminile festive în oraş. «Noi le aprindem de zece ani printr-un şir uman, cu candele. Elevul cu cele mai bune rezultate şcolare în anul respectiv aprinde candela la Casa Memorială „Amza Pellea”. Mesajul este că lumina lui Amza ne dă lumina sărbătorilor de iarnă. Copiii sunt întâmpinaţi apoi cu covrigi şi mere, se spun scheciuri, iar zaibărul este nelipsit. În urmă cu trei ani, când fiica, Oana Pellea ne-a vizitat, a rămas foarte încântată de ceea ce a văzut aici…», a mai spus primarul municipiului Băileşti, Costel Pistriţu.