Şoferul craiovean prins de două ori băut la volan rămâne în spatele gratiilor

0
204

Craioveanul de 42 de ani, arestat preventiv în ultima zi a lunii noiembrie, după ce a fost prins beat la volan şi cu permisul suspendat tot pentru alcool, rămâne în spatele gratiilor, cel puţin până la expirarea celor 30 de zile pe cât a primit mandat de la Judecătoria Craiova. Asta după ce, marţi, 6 decembrie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au respins contestaţia.

tribunalReamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, marţi, 29 noiembrie a.c., seara, în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au depistat, în trafic, pe Justinian Carusel Boştinaru, de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada „22 Decembrie 1989” din Craiova, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii rutieri l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice suspendat ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier cu doar câteva zile înainte. Prin ordonanţa poliţiei judiciare din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (două infracţiuni).

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore marţi seară, iar miercuri, Judecătoria Craiova a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei Craiova, însă marţi, 6 decembrie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia, hotărârea fiind definitivă: „Respinge contestaţia formulată în baza art. 204 CPP de inculpatul Boştinaru Carusel Justinian, împotriva încheierii de şedinţă din Camera de Consiliu nr. 109 din data de 30.11.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. Cheltuielile judiciare în cuantum de 130 lei reprezentând onorariu apărător oficiu, rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 2 Cpp: Obligă inculpatul la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 06.12.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.