Primăria Craiova se pregăteşte de Revelion

0
173

Autorităţile locale au scos la licitaţie organizarea petrecerii de Revelion din acest an. Cu tot cu onorariul artiştilor şi focul de artificii ce va marca trecerea dintre ani, municipalitatea este dispusă să cheltuiască în jur de 100.000 de lei.

primaria craiovaPetrecerea de Revelion oferită craiovenilor nu va lipsi nici în acest an. Ca de fiecare dată, noul an 2017 va fi întâmpinat în stradă, petrecerea fiind programată să se desfăşoare în aer liber, mai exact pe strada „A.I. Cuza” – zona Universitate. Autorităţile locale au scos la licitaţie toate serviciile organizatorice, precizând că se doreşte „să se identifice un prestator care să răspundă tuturor cerinţelor prezentate în caietul de sarcini”, cu menţiunea că această firmă va trebui să ofere toată gama de servicii ce vor avea loc în noaptea dintre ani.

Sunt aşteptate aproape 20.000 de persoane

Autorităţile pun la bătaie pentru petrecerea de Revelion suma de 96.142,50 de lei, bani care sunt acordaţi de la bugetul local pentru desfăşurarea acestui eveniment. În contul acestei sume, prestatorul care va câştiga licitaţia trebuie să asigure de la prezenţa invitaţilor şi până la condiţiile de spectacol.

Municipalitatea a cerut ca scena pentru concert să fie amplasată în zona Universităţii (urmând să se închidă circulaţia pe strada „A.I. Cuza”) şi să aibă pe lângă dotările obligatorii – cum ar fi încălzitoare pe scenă şi zonă de back-stage pentru artişti – şi două proiectoare laterale pe care cei prezenţi în piaţă să poată să urmărească tot ce se petrece pe scenă. Autorităţile au mai solicitat ca scena să aibă şi sisteme profesionale de lumini şi sunet pentru un eveniment în aer liber la care sunt aşteptaţi între 5.000 şi 20.000 de persoane.

Cine va cânta pentru craioveni

Prestatorul are libertatea ca, în limita acestei sume, să contacteze ce artişti doreşte pentru a le cânta craiovenilor în noaptea de Revelion. Totuşi, autorităţile locale au pus în vedere faptul că spectacolul trebuie să se desfăşoare live, între orele 22.30 şi 00.30, iar pe scenă să concerteze trei-patru artişti sau formaţii cu notorietate, adică „să fie difuzaţi, în prezent, atât la radio, cât şi la TV, şi să aibă cel puţin un album lansat”.

Spectacolul de Revelion va fi prezentat de un MC, care va fi angajat tot de către prestator. De asemenea, autorităţile şi-au luat măsuri de precauţie şi cu obţinerea autorizaţiei şi drepturile de autor către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, care vor fi achitate tot de organizator.

Un foc de artificii de 5 minute

Noul an va fi întâmpinat cu un foc de artificii pe care Primăria Craiova l-a comandat tot prin acest contract. Potrivit documentaţiei, jocul de lumini care va lumina cerul trebuie să aibă o durată de 5 minute şi să fie de „intensitate mare”. Materialele pirotehnice care vor fi folosite trebuie să se încadreze în clasa 1-4, iar prestatorul este obligat să obţină toate autorizaţiile necesare pentru focul de artificii de la ISU şi Poliţia Română (departamentul Arme şi Muniţii). La licitaţie, firma trebuie să vină cu o ofertă care va prezenta în detaliu focul de artificii pe care îl va propune.