Activitatea piețelor continuă în aer liber

0
907

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, subprefectul Daniela Dobrin și reprezentanții structurilor din subordinea Ministerului Afecerilor Interne au avut, astăzi, o întâlnire cu primarii municipiilor și orașelor doljene, pentru a găsi soluții pentru  continuarea activității comercianților din piețele și târgurile din aceste localități. S-a stabilit că deținătorii de spații destinate piețelor agro-alimentare vor identifica și vor pune la dispoziția comercianților spații publice deschise, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea începând de mâine. În Segarcea, Calafat și Băilești, autoritățile publice locale au amenajat spații noi pentru activitatea agenților economici și persoanelor fizice, în exteriorul piețelor. În orașele Bechet, Dăbuleni și Filiași, pietele agro-alimentare pot funcționa pe actualul amplasament, acestea afându-se în spațiu deschis. Târgurile din județul Dolj vor fi închise, cu excepția zonelor destinate comercializării produselor agro-alimentare care se află în spații deschise. În Craiova, conform propunerilor înaintate de directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, activitatea se va desfășura astfel:

– În Piața Craiovița Big, activitatea de vânzare a legumelor și fructelor se va desfășura în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe și sub hala deschisă aflată pe strada Hortensiei.
– În Piața Gării, activitatea poate continua prin amplasarea meselor la exterior, pe strada Locomotivei.
– În Piața Valea Roșie, în prezent, activitatea se desfășoară în aer liber, pe amplasamentul aleilor limitrofe halei, deoarece punctul se află în proces de modernizare.
– Piața Ciupercă este o piață deschisă și nu intră sub incidența noilor prevederi legale.

-Conform propunerilor înaintate de administratorul Pieței Centrale Craiova, în acest obiectiv, sectorul legume-fructe își va continua activitatea în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe, precum și în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri.
În urma discuțiilor cu edilii municipiilor și orașelor din județul Dolj, prefectul Nicușor Roșca a întocmit un document cu propunerile înaintate de reprezentanții administrațiilor publice locale, aceștia exprimându-și dorința ca reprezentanții Guvernului să analizeze posibilitatea modificării prevederilor legale, în sensul reluării activității agenților economici ce comercializează produse lactate și/din carne sau care au alt tip de activitate din interiorul obiectivelor nominalizate în art. 10, ind. 1, alin. 1 Anexa 3 a HG 856/2020.