Conferinţă internaţională, la Facultatea de Agronomie a Universităţii din Craiova

0
193

În perioada 7 – 8 noiembrie 2019, Facultatea de Agronomie, din cadrul Universităţii din Craiova, organizează conferinţa internaţională „The 15 Annual Meeting Durable Agriculture – Agriculture of the Future”, în parteneriat cu „Ege University Faculty of Agriculture” din Izmir (Turcia).

Este una dintre cele mai importante întâlniri internaţionale organizată de Facultatea de Agronomie a Universităţii din Craiova, la care sunt prezenţi reprezentanţi din România, Turcia şi Serbia. Deschiderea oficială a avut loc în Aula „Alexandru Buia” a Facultăţii de Agronomie, iar primirea oaspeţilor a avut loc printr-un moment festiv, în care trei studenţi de la Izmir şi tineri ai Facultăţii de Agronomie au prezentat portul popular al celor două ţări.

Cuvântul de deschidere i-a aparţinut prof.univ.dr. Tudor Alexandru, decan al Facultăţii de Agronomie „Vă doresc tuturor Bun venit!, la o prestigioasă instituţie de învăţământ superior, care are o tradiţie de 72 de ani. Ne aliniem la standardele europene şi mergem pe cele trei direcţii ale agriculturii: aspectul social, cel economic şi cel al mediului. Vrem să punem pe primul loc fermierul şi ne dorim , prin cercetare, să găsim drum bun spre viitor. Ne bucurăm că foarte mulţi tineri vin spre specializări din agronomie. Vrem să renaştem speranţa şi să găsim o cale spre o agricultură prosperă, iar producătorii să fie mândri  de ceea ce realizaează. Prin educaţie şi cercetare vom crea un mediu sănătos urmaşilor urmaşilor noştri”.

La acest eveniment, s-au înscris, cu lucrări ştiinţifice, peste 200 de participanţi de la cele mai importante universităţi şi instituţii din ţară şi străinătate.