Mulţi admişi, puţini rămaşi, dar se poate merge în instanţele de judecată

0
42

lavinia craioveanuConcursul pentru ocuparea funcţiilor de director, respectiv director adjunct se află pe ultima turnantă. Rezultatele de până acum le-am făcut cunoscute, dar mai vin şi altele. Sunt câteva probleme, care se cer rezolvate, dar totul ţine de legislaţie, fiind posibilă şi apelarea la instanţele de judecată.

 Până în acest moment, cu o săptămână înainte de finalizarea examenului pentru ocuparea funcţiilor de director, respectiv director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar, se poate vorbi despre o situaţie centralizată, bine pusă la punct. Sunt, în general, probleme rezolvate, dar mai rămân câteva în suspensie, inclusiv cele care ţin de reprogramările candidaţilor.

Actualmente, sunt admişi, după evaluare, 162 de candidaţi, rămânând în pronunţare 103, pentru 19 unităţi de învăţământ, finalizarea examinării având loc pe 14 noiembrie, după care va urma intervalul de depunere a contestaţiilor, validarea pe posturi venind în decembrie. Sunt unele probleme în ceea ce ţine de cvorumul comisiilor de examinare, unde, din cauza neprezentării unor membri desemnaţi de primarul din localităţile respective sau din alte motive, nu s-a putut susţine examinarea, astfel încât s-a mers la reprogramare. Este vorba despre comunele Braloştiţa şi Apele Vii, în principal. Se speră ca reprezentanţii autorităţilor locale să se prezinte la comisii, altfel se poate merge până în faţa instanţelor de judecată.

„În cazul unor astfel de neprezentări, candidaţilor şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj nu le rămâne decât soluţionarea în instanţa de judecată a membrilor comisiilor, prin neprezentare, care împiedică desfăşurarea acestui concurs. Nădăjduiesc că reprezentanţii autorităţilor publice locale se vor prezenta la evaluare, întrucât au această responsabilitate, prin desemnarea de către primari”, a precizat prof.  Lavinia Elena Craioveanu (foto), inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.