Demonstraţie de baschet în scaun rulant, la Sala Polivalentă

0
158

Sala Polivalentă din Craiova găzduieşte, luni, un eveniment sportiv deosebit. Începând cu ora 14.00, va avea loc o demonstraţie inedită de baschet în scaun rulant. Este ocazia perfectă de a aduce în atenția publicului abilitățile pe care le au persoanele cu dizabilități, să promoveze beneficiile sportului și să aducă împreună oameni uniți de aceeași pasiune pentru mișcare.

Spectatorii vor avea ocazia să asiste la un altfel de meci de baschet, în care driblingul și aruncarea la panou se execută diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeași satisfacție echipei. De asemenea, doritorii vor putea încerca ei înșiși jocul de baschet în scaun rulant, ghidați de sportivii și antrenori. Evenimentul este organizat de Fundația Motivation România împreună cu partenerii Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Mina” şi World Vision România – Biroul Zonal Dolj.

Demonstrația de baschet are loc în cadrul proiectului ACCESS – Accelerarea Competenţelor de Bază pentru Servicii Eficiente şi Sprijin pentru Utilizatorii de Scaun Rulant – derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu organizaţia World Vision. Evenimentul este sprijinit, totodată,  prin intermediul  proiectului Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de 5 ani finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, prin Acordul nr. AID-OAA-A-12-00047, începând cu 1 Octombrie, 2012. Proiectul ACCESS își propune să îmbunătățească serviciile pentru utilizatorii de scaun rulant din România.