S-a dus Ma(n)gia!

0
180

Universitatea a remizat cu Hermannstadt, egalând dintr-un penalty inexistent. Alb-albaştrii au pierdut 9 puncte acasă cu echipe fără pretenţii, dar antrenorul italian nici nu-şi pune problema demisiei

Craiova şi Hermannstadt au reeditat în Bănie duelul din ultima finală a Cupei României, câştigată cu 2-0 de Universitatea. Oltenii erau încă sub impresia ratării lui Mitriţă din finalul derby-ului de la Cluj, care i-a costat cinci locuri în clasament, în timp ce Sibiul acumulase cinci eşecuri consecutive, iar antrenorul Pelici lua el însuşi în calcul varianta despărţirii de echipa pe care a promovat-o. Devis Mangia, care s-a jucat cu sistemele de joc în acest sezon, a început meciul cu un 4-2-3-1, în care Nuno Rocha cobora pe atac poziţional şi devenea al doilea vârf pe tranziţia negativă. Oaspeţii nu s-au intimidat de statutul de mare favorită al Craiovei şi au început curajos, agresiv. Au şi reuşit să deschidă scorul repede, după o fază exersată, Blănaru finalizând de la a doua bară o lovitură de colţ, mingea fiind deviată de Rusu. Mitriţă a încercat imediat riposta, dintr-o lovitură liberă, dar Căbuz a intuit direcţia mingii. Craiova a acuzat şocul din start şi s-a împotmolit în presingul agresiv al băieţilor lui Pelici, iar frustrarea s-a manifestat în proteste la orice decizie a arbitrului. Alb-albaştrii au abuzat de combinaţii pe spaţii scurte în stânga, dar au fost blocaţi fără probleme de adversarii avizaţi de zona în care acţionează Mitriţă şi Bancu. Când erau aproape să încheie o repriză fără a-şi fi creat o ocazie clară, oltenii au primit penalty, la o fază la care Cicâldău a jucat teatru, nefiind atins de adversar. Mitriţă n-a mai avut pretenţia execuţiei, iar Koljic a egalat. Nici după pauză nu a fost mai inspirate gazdele, nici cele din teren, nici cele de pe margine, Mangia părând mai lipsit de idei decât elevii săi.  Dintre aceştia, s-a remarcat cu cele mai multe nereuşite Nuno Rocha, despre care mucaliţii din tribune spuneau că „nu e bun nici la cules de vie”. Craiova nu a izbutit să-şi mai creeze vreo ocazie de gol în faţa unei echipe care pierduse cinci meciuri la rând şi astfel dă un nou rateu acasă, după cele cu Iaşi, Botoşani şi Chiajna. În aceste condiţii, Mangia şi colonia sa de secunzi nu ar trebui să doarmă prea liniştiţi în pauza care urmează. Mai ales că la finalul ei vine FCSB în Bănie.

Mangia: „Să-mi dau demisia? Nici vorbă!”

Deşi Universitatea a pierdut nu mai puţin de 9 puncte pe teren propriu până acum, în faţa unor echipe fără pretenţii, Devis Mangia nu ia în calcul posibilitatea de a părăsi banca tehnică. „Am luat gol din fază fixă, nu e bine. Sunt supărat pentru primele 10 minute, pentru teren, dar și pe arbitraj. Nu suntem norocoşi cu acest arbitru. Asta e, mergem înainte. Trebuia să mișcăm mai repede mingea în primele 10 minute, aceasta a fost, de fapt, problema pe toată durata meciului. Nu am mișcat mingea și nu ne-am mișcat când nu am avut mingea. Cicâldău va fi suspendat pentru meciul cu FCSB, dar atrag atenția că a primit galben la primul fault! Cei de la Hermannstadt se plâng de penalty-ul pe care l-am primit noi? Atunci fost penalty clar la altă fază, mai devreme, și trebuia să fie și roșu acolo. Problema pentru mine a fost la meciurile precedente. Azi nu am jucat bine, dar am pierdut prea multe puncte în acest tur. Să-mi dau demisia? Nici vorbă! Trebuie să muncim în continuare. Nu am văzut ce problemă a avut Bancu cu suporterii, eu nu vorbesc de suporteri, dar nimeni nu trebuie să înjure”.

“Noi ne-am făcut jocul, am încercat să jucăm, dar să joci împotriva unei echipe care se apără cu 11 jucători în careu este foarte greu. Sunt două puncte importante pierdute, dar repet, când întâlnești echipe închise, e greu să câștigi. Noi am jucat fotbal și, din acest punct de vedere ei nu au jucat fotbal”, a spus Mirko Pigliacelli la finalul partidei.

De partea cealaltă, antrenorul Alexandru Pelici a declarat: „Am încercat să fim pragmatici, să avem densitate și să nu repetăm greșeala făcută cu Steaua, când am ieșit la joc. Chiar dacă Craiova ne-a dominat un meci întreg, am știut exact ce ne-am dorit, am știut să ne dublăm și să creăm densitate. Dacă nu s-ar fi dat acel penalty, inexistent din punctul meu de vedere, cu 1-0 la pauză și un om în plus, fiindcă ar fi fost al doilea galben la Cicâldău, probabil că altul ar fi fost deznodământul. E un punct de moral, mai degrabă decât unul care să ne ajute în clasament. E al patrulea meci în care arbitrii își cer scuze după joc. Astăzi, un fault inexistent, imaginar. Suntem o echipă mică, ne dorim să rămânem în Liga 1, luptăm pentru asta și sperăm doar să avem aceleași șanse ca toată lumea”.

Internaţionalii Bancu şi Mitriţă, plin de nervi

La finalul uneia dintre cele mai slabe partide ale Craiovei din ultimii ani, internaţinalii Nicuşor Bancu şi Alex Mitriţă au găsit de cuviinţă să se răzbune pe suporteri şi presă. Bancu s-a îndreptat spre fanii de la Peluza Nord, adresându-le reproşuri unora dintre ei şi făcând gesturi reprobabile. Bancu avea să-şi ceară scuze mai târziu, înainte să plece la lotul naţional, chiar în faţa suporterilor. Aceştia l-au anunţat că nu tolerează astfel de comportament, mai ales că nu este prima dată când Bancu face referiri la suporteri, în trecut oferind câteva declaraţii prin care le oferea lecţii de comportament pe stadion. Nici Alex Mitriţă n-a fost mai temperat. Când un ziarist de la Radio România i-a solicitat politicos un interviu, căpitanul Craiovei l-a refuzat, dar nu s-a oprit aici, ci l-a bruscat pe jurnalist, crezând că acesta îl admonestează pentru refuzul de a-i acorda declaraţii.