Liberalii au înţeles ce vor românii…candidaţi fără probleme penale

0
368

ionut stroeDeputatul Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova, a analizat ieri, datele sondajului realizat în luna septembrie, barometru din care rezultă că cetăţenii nu prea sunt interesaţi de alegerile parlamentare, dar şi-ar dori totuşi un Parlament reprezentat de aleşi mai puţini corupţi…. Din aceeaşi analiză sociologică rezultă că PNL îşi păstrează scorul din locale, fiind a doua mare forţă politică din ţară. Sondajul a fost realizat în  perioada 17-24 septembrie şi el arată că social-democraţii se plasează undeva la 38%, PNL la 30% şi Uniunea Salvaţi România la 9%.  PMP nu atinge pragul electoral…

              Absenteism la votul din 11 decembrie a.c…sau cel puţin aşa arată analiza sociologică dată publicităţii de PNL. Românii nu sunt interesaţi de alegerile parlamentare pe motiv că nu mai au încredere în oamenii politici. PNL-ul nu şi-a finalizat încă listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat, dar consideră că cei desemnaţi îndeplinesc dorinţele românilor, adică, nu sunt urmăriţi penali, nu sunt condamnaţi şi sunt oameni pregătiţi profesional ”Subiectul pe care vreau să vi-l prezint ţine de sondajul de opinie, de acel barometru sociologic pe care l-am iniţiat în perioada 17-24 septembrie şi cele mai interesante elemente de care vreau să fac vorbire astăzi (n.r iei) nu ţin neapărat de procentele partidelor pe care le au înainte cu două luni înainte de alegeri, ci de percepţia publică asupra unor fenomene care afectează în mod direct societate noastră.  În primul rând cel mai îngrijorător lucru este slaba participare la vot care se preconizează. Este adevărat că în general alegerile parlamentare au un grad de mobilizare din partea electoratului mult mai mic decât la cele locale, totuşi, faţă de alegerile parlamentare din 2012, diferenţa este de 13,2 procente, adica de la 41% la 28,5%”, susţine Ionuţ Stroe.

Partidul îşi va păstra standardele de integritate

             Parlamentarul doljean crede că lipsa de interes pentru aceste alegeri rezultă şi din faptul că oamenii au merge mereu la vot, dar apoi au fost dezamăgiţi de clasa politică. „E evident că vorbim aici de o pierdere a interesului populaţiei, de un dezgust faţă de clasa politică în integralitatea ei. Totuşi PNL îşi arată convingerea că electoratul va putea fi convins că nu toţi suntem la fel.  Putem avea o Românie guvernată de oameni corecţi – şi pentru asta, PNL îşi va păstra standardele de integritate şi la aceste alegeri.Un alt procent îngrijorător este cel al nehotărâţilor, conform sondajului peste 60% nu au luat nicoo decizie legată de participarea la vot. Pe aceştia noi mizăm că îi vom putea convinge să iasă la vot”, susţine preşedintele PNL Craiova..

„Românii nu pot fi păcăliţi”

               Din sondajul prezentat ieri de liberalii doljeni rezultă că românii deşi îl apreciează foarte mult pe premierul tehnocrat, Dacian Cioloş vor ca după alegeri să se instaleze un Guvern legitim, politic. „Aceasta este dorinţa majorităţii românilor dar şi a noastră. 47,5% din repondenţi vorbesc despre un Guvern format din specialişti proveniţi şi susţinuţi de partide politice. Preşedintele susţine o asemenea idee, iar Dacian Cioloş se va putea circumscrie unui asemenea deziderat. Şi dacă tot vorbim de premier. Este de netăgăduit că românii într-o proporţie covârşitoare nu doresc un premier condamnat penal. ”Acest enunţ a tulburat extrem de tare tabăra PSD care speră în varianta total nefericită şi puţin probabilă de a câştiga alegerile să poată să desemneze premier pe Liviu Dragnea. Preşedintele şi nici românii nu vor accepta o asemenea situaţie şi, culmea penibilului este că acesta în loc să se retragă din viaţa publică, ţipă victimizându-se. Românii nu pot fi păcăliţi şi acest scor este cât se poate de clar. 80% dintre români nu cred ca un conmdamnat penal poate fi nominalizat premier chiar dacă este susţinut de o majoritate”, a mai spus deputatul Stroe.

38,5% vor alege un politician cinstit,corect şi necorupt

               Liberali încearcă să înţeleagă şi ce vor românii. Cum ar arăta portretul unui parlamentar model, pe gustul cetăţenilor. „Ce vor românii să aleagă? În primul rând un partid care să lupte împotriva corupţiei şi unul care să poată creşte veniturile românilor. PNL este clar singurul care poate face acest lucru. Criteriile sale de integritate, reacţia clară şi coerentă la proprii lideri care au probleme penale, precum şi planul de redresare economic pe care îl va propune PNL pentru aceste alegeri va demonstra că suntem singurul partid care poate răspunde acestor nevoi. În privinţa potretului parlamentarului pe care l-ar vota românii, în proporţie de 38,5% vor alege un politician cinstit,corect şi necorupt. Acest sondaj vine ca o confirmare a angajamentului PNL de a elimina din listele de candidaţi, aşa cum a făcut-o şi la locale, cu toate riscurile, a candidaţilor cu probleme de integritate”, a mai spus Ionuţ Stroe.