Primăria Craiova şi toate serviciile publice  într-un singur loc: Blocul S200

0
651

Blocul S 200 este un simbol al neputinţei noastre colective de a mişca lucrurile, într-un ritm alert, spre viitorul pe care ni-l dorim, aici, în Craiova.

Au trecut 30 de ani, s-au investit zeci de milioane de euro, iar această clădire din centrul Craiovei este în continuare nefuncţională. O clădire goală în aşteptarea unei viziuni, a unui impuls decizional care să o redea comunităţii craiovene, comunitate dezamăgită că, în trei decenii, niciun primar al Craiovei nu a găsit soluţia punerii ei în valoare pentru binele  public.

Ce vă propun eu, Anişoara Stănculescu?

Blocul S 200, să fie  o clădire în serviciul dumneavoastră. Ca primar al Craiovei voi face demersurile necesare pentru preluarea de la Universitate a blocului S 200, terminarea lucrărilor şi transformarea lui în Sediul administrativ al municipalităţii craiovene.

O clădire care să înglobeze toată administraţia Primăriei: aparatul propriu, serviciile descentralizate (RAADPFL, Direcţia de Taxe şi Impozite, Direcţia de Asistenţa Socială, Salubritatea, Sport Club Municipal Craiova, Ansamblu Maria Tănase şi toate celelalte).

Un sediu funcţional, modern cu servicii de calitate orientate spre nevoile cetăţeanului, în care fiecare craiovean să-şi rezolve toate problemele legate de administraţia orasului fără  a mai pierde timp, nervi, bani alergând dintr-un colţ în altul al Craiovei.

Mai mult decât atât, în această clădire cred că e potrivit să-şi aibă sediul o instituţie pe care eu o văd necesară accelerării dezvoltării si modernizării Craiovei: Consiliul pentru Modernizare Comunitară, un parteneriat instituţionalizat între administratie-universitate-mediu de afaceri-mediu asociativ (sindicate, onguri, asociatii socioprofesionale), for consultativ pentru Primarul Craiovei şi Consiliul Local Craiova.

Actuala clădire a primăriei poate fi transformată într-un Muzeu al Identităţii Locale care să prezinte lumii marile repere ale destinului nostru colectiv în această urbe.

Cum creăm mobilitate urbană în zona S 200?

În paralel cu funcţionalizarea Sediului Administrativ al municipalităţii, propun construcţia unei parcări subterane pe strada Fraţii Goleşti, în spatele Blocului S200, care va deservi şi primăria, şi Piaţa Centrală.

Totodată, din parcarea subterană se va construi un pasaj pietonal pe sub bulevardul Calea Bucureşti spre Piaţa Centrală, care va  fluidiza traficul în zonă, făcând inutilă prezenţa  unor semafoare.

Voi găsi împreună cu echipa mea de consilieri resurse financiare pentru toate aceste operaţiuni. Sunt linii de finanţare europene, sunt soluţii. Trebuie să rezolvăm situaţia acestei clădiri.

Poate aşa deblocăm toate energiile pozitive ale oraşului şi ne punem în mişcare în ritmul necesar pentru a nu pierde cursa dezvoltării.

Rămâne aşa cum am stabilit.

Voi fi primarul full time al Craiovei.

Mereu, În Serviciul Dumneavoastră!

 

 Comandat de PMP Dolj, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200020.