Măsuri de ordine la manifestările organizate pentru sărbătorirea Naşterii Maicii Domnului

0
316

Mai multe echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările organizate pe parcursul zilei de astăzi, cu ocazia sărbătorii religioase Naşterea Maicii Domnului, în localitatea Moţăţei şi la Mănăstirea din localitatea Maglavit.

În plus, jandarmii IJJ Dolj vor participa la misiuni de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat, cu efective de poliţie la activităţile organizate în municipiul Craiova şi localitatea Galicea Mare. Întrucât, cu aceeaşi ocazie, sunt programate diverse manifestări câmpeneşti şi în alte localităţi din judeţ, respectiv bâlciuri şi târguri, ordinea publică va fi asigurată de cadre ale Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, care se vor ocupa şi de judeţele Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Misiunile oamenilor legii au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale, astfel încât activităţile respective să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Jandarmii îi sfătuiesc pe participanţii la aceste manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

În situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, participanţii pot anunţa cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine.