Craiovean arestat pentru trafic de persoane

0
377

Un craiovean de 31 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane, după ce poliţiştii şi procurorii de crimă organizată au stabilit că acesta a dus mai multe fete din Dolj şi Olt în Italia, unde le-a obligat să se prostitueze, obţinând astfel câteva zeci de mii de euro. Ca să le convingă să plece cu el, bărbatul le spunea unora dintre tinere că se va căsători cu ele, iar altora le promitea locuri de muncă bine plătite.

Bărbatul, Cătălin Băcelaru, de 31 de ani, din Craiova, intrase în atenţia poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, după ce s-a stabilit că acesta a racolat mai multe tinere din localităţi din judeţele Olt şi Dolj pe care le-a dus în Italia, unde le-a obligat să se prostitueze la stradă, toţi banii intrând în buzunarul său. S-au extins verificările, s-au strâns probe şi, după ce oamenii legii au făcut verificările necesare, s-au pus la punct detaliile prinderii acestuia.

Astfel, joi dimineaţa, poliţişti de la BCCO Craiova şi SCCO Olt, sub coordonarea unui procuror al DIICOT – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul „mascaţilor” Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Olt, au descins, simultan, la trei locuinţe din Craiova – la domiciliul lui Cătălin Băcelaru, dar şi la două case ale unor rude de-ale sale, pe unde îşi făcea veacul. În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente şi înscrisuri bancare, poliţiştii găsindu-l şi pe craiovean, care a fost dus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt pentru audiere.

Potrivit unui comunicat al IGPR, anchetatorii îl suspectează pe Băcelaru că, în perioada 2010-2012, sub pretextul căsătoriei şi asigurării unui loc de muncă în străinătate, a recrutat şi transportat mai multe tinere în Italia, unde, prin violenţe şi ameninţări, le-a exploatat prin plasarea ca prostituate la stradă, încasând toţi banii obţinuţi din aceste activităţi – câteva zeci de mii de euro. Craioveanul a fost prezentat Tribunalului Olt, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a craioveanului, anchetatorii au colaborat cu autorităţile judiciare din Italia.