Președinte TLDE Dolj:”Revendicările Sindicatului Național Sport și Turism trebuie soluționate”

0
160

Adrian Marinescu, Președinte TLDE Dolj:”Revendicările Sindicatului Național Sport și Turism trebuie soluționate. Este trist să vedem sportivii și antrenorii la proteste”

 Realitatea ne arată că performanțele sportive creează un puternic respect de sine al unui popor și totodată respect și plusvaloare pentru imaginea țării în plan internațional.

Performanțele sportive pentru a fi stimulate și multiplicate presupun o infrastructură instituțională bine pusă la punct din perspectiva resurselor umane și financiare.

Ținând cont de aceste lucruri esențiale noi considerăm că revendicările celor din  instituțiile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului (cluburi sportive, tabere și direcții județene, case de cultură etc) sunt legitime în marea lor majoritate.

Guvernul are datoria să-i asculte pe acești oameni și să găsească soluții neîntârziat la problemele lor fie că vorbim despre aplicarea legii salarizării diferențiat în funcție de studii, vechime, responsabilități (ceea ce e absolut normal!) sau despre plata orelor suplimentare, sporirea numărului de angajați sau acordarea voucherelor de vacanță.

Considerăm deasemenea că trebuie găsită o soluție pentru reacordarea sporurilor de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național.

Ne exprimăm convingerea că dialogul între guvern și  Sindicatul Sport Tineret va fi unul care va da rezultate pentru a nu mai tensiona în continuare activitatea în acest sector atât de important pentru prestigiul unei țări.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ