Curăţenie în şcoli

0
160

Chiar dacă este controversat, programul, stabilit iniţial, pentru desfăşurarea viitorului an şcolar, trebuie pus în vigoare. Acesta conţine, pe lângă cerinţele strict de specialitate, şi pe cele care se referă la condiţiile rezervate elevilor.

Procesul de igienizare a unităţilor de învăţământ şcolar preuniversitar se află în plină desfăşurare şi, până la debutul anului şcolar, se speră ca totul să fie „ca la carte”. În toate instituţiile şcolare se lucrează intens, se dă cu var, se aruncă substanţe dezinfectante, în aşa fel încât ca elevii să aibăcele mai bune condiţii pentru a învăţa carte, fără a spune vorbe mari.

Ca termen de finalizare a lucrărilor, data de 1 septembrie este cea mai aproape, aşa cum se stipulează în înţelegerea dintre autorităţile administrative locale şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, dar, cu dovezi palpabile, acesta se poate prelungi. „Momentan, nu se poate vorbi despre stadiul lucrărilor, deoarece fiecare unitate de învăţământ are un plan propriu de acţiune, după bugetul alocat. Este foarte adevărat că am grăbit finalizarea lucrărilor, printr-o notă telefonică, transmisă fiecărei instituţii de învăţământ preuniversitar, prin care solicităm urgentarea execuţiei. Pentru a observa, în detaliu, cum se desfăşoară întreaga activitate din teritoriu, le-am transmis unităţilor subordonate un plan de lucru, astfel încât, la sfârşitul acestei luni şi începutul celeilalte, putem discuta de date concrete. Mai mult, echipe mixte ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ale autorităţilor Administraţiei Publice locale vor efectua controale pentru a vedea cum se aplică legea. Menţionez că vom face aceste verificări şi cu reprezentanţii Prefecturii Dolj”, a declarat prof. Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.