Zece incendii stinse de pompierii doljeni într-o singură zi

0
122

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate în cursul zilei de marţi, 6 august, să intervină pentru stingerea a zece incendii şi la 27 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea a două incendii. 

Echipajele de intervenţie din cadrul ISU Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a şapte incendii de vegetaţie uscată şi mirişte izbucnite în municipiile Calafat şi Craiova (Aleea I Şimnic), precum şi pe raza localităţilor Coşoveni, Basarabi, Întorsura, Siliştea Crucii şi Coşoveni, unde, din cauza focului în spaţii deschise şi a resturilor de ţigară aprinse şi aruncate la întâmplare de persoane necunoscute, au ars aproximativ 21 ha vegetaţie uscată, 10 ha mirişte,  10,3 tone gunoi menajer şi aproximativ 30 ml gard din scândură.

De asemenea, Secţia de Pompieri Băileşti a intervenit în comuna Galiciuica cu o  autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dănuţ P. Din cauza focului în spaţii deschise, au ars aproximativ 400 kg de lucernă. Garda de Pompieri Bechet a intervenit în localitatea Bechet cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stână de oi, aparţinând lui Ion S. Din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, a ars o baracă din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 9 mp.

Secţia de Pompieri Segarcea a intervenit în comuna Calopăr, sat Bâzdâna, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Mariei M. Ajuns la faţa locului, echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti, aparţinând Mariei M., propagându-se la anexe gospodăreşti, aparţinând lui Ştefan C.