A furat două biciclete în doar câteva ore

0
117

Poliţiştii craioveni cercetează, în stare de libertate, un tânăr de 26 de ani, din comuna Gherceşti, pentru două fapte de furt calificat. Acesta a furat, marţi dimineaţă, o bicicletă din scara unui bloc din Craiova, a fost prins, a fost audiat de poliţişti şi, la numai trei ore după ce oamenii legii i-au dat drumul, a furat o altă bicicletă.

Marţi dimineaţa, în jurul orei 7.00, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost anunţaţi prin 112 de Petrişor Rotaru, de 39 de ani, din Craiova, că i s-a furat bicicleta din scara blocului. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi din cadrul GJMb Craiova, care, împreună cu partea vătămată, au reuşit prinderea şi identificarea autorului, stabilindu-se că este vorba despre Dumitru Şerban, de 26 de ani, din comuna Gherceşti, Dolj. Bărbatul a fost dus la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova, iar după audiere şi întocmirea documentaţiei necesare pentru constituirea dosarului penal a fost pus în libertate.

În aceeaşi zi, la ora 10.45, poliţiştii Secţiei 3 au primit un nou apel, de la Liviu Rotaru, de 32 de ani, din Craiova, care spunea că în timp ce se afla pe strada „Dezrobirii”, din municipiu, un tânăr i-a furat bicicleta pe care o lăsase neasigurată în faţa imobilului. “Poliţiştii şi jandarmii ajunşi la faţa locului au demarat verificările în zona respectivă şi, la scurt timp, au reuşit identificarea şi prinderea autorului, stabilind că era vorba despre acelaşi tânăr de 26 de ani, din Gherceşti. În ambele situaţii bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate, pe numele făptuitorului fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Având în vedere faptul că autorul pare să sufere de afecţiuni psihice, până la lămurirea acestui aspect cercetările continuă cu bărbatul în stare de libertate.