27 de persoane au pierit în accidentele de circulaţie din Dolj în primele şase luni

0
111

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în primele şase luni ale acestui an, s-au produs, în tot judeţul, 123 de accidente rutiere grave, în care au pierit 27 de persoane. Tot în această perioadă s-au înregistrat 24 de accidente în urma cărora şoferii vinovaţi au fugit de la locul faptei, cu toţii fiind prinşi, iar până acum 13 dintre ei au fost trimişi în judecată pentru faptele comise.

Potrivit analizei făcute la nivelul IPJ Dolj, în primele şase luni ale acestui an, pe drumurile din judeţ şi în Craiova s-au produs 123 de accidente de circulaţie grave, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 27 de persoane. Principalele cauze sunt viteza neregulamentară sau neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

“Pentru creşterea siguranţei traficului rutier, Serviciul Rutier Dolj, împreună cu Biroul Rutier Craiova şi celelalte formaţiuni de poliţie rutieră de la nivelul tuturor subunităţilor Inspectoratului au organizat 701 acţiuni de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere. Cu ocazia controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au constatat 831 de fapte de natură penală, pentru care au întocmit dosare de cercetare penală (cea mai des întâlnită infracţiune fiind conducerea fără permis – 146 de fapte, urmată de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – 136 fapte), precum şi 38.534 abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare totală de 38.916.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost reţinute 2.621 permise de conducere”, arată un comunicat de presă al IPJ Dolj.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 24 de accidente de circulaţie comise de conducători auto care au părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, în toate aceste cazuri poliţiştii  reuşind identificarea autorilor la scurt timp de la producerea acestora. Mai mult decât atât, în 13 dintre aceste cauze au fost definitivate cercetările, autorii fiind trimişi în judecată.