Pentru bunul mers al lucrurilor – Prefecţii şi şefii deconcentratelor s-o lase mai moale cu concediile

0
277

Premierul Emil Boc le-a atras atenţia prefecţilor şi şefilor instituţiilor deconcentrate, ieri, în cadrul unei videoconferinţe, că trebuie să uite de vacanţă şi concediu în această perioadă, în care „România are nevoie de maximă precauţie”. Acesta le-a cerut în mod repetat reprezentanţilor Guvernului în teritoriu şi directorilor inspectoratelor teritoriale de muncă să întărească  acţiunile împotriva muncii fără forme legale de angajare, pentru a înlătura prejudiciile aduse statului. „Continuaţi acţiunea de combatere a muncii la negru şi intensificaţi controalele împotriva evaziunii în acest domeniu. Sub protecţia unor contracte de muncă pe perioadă determinată, anumiţi întreprinzători se folosesc, după expirarea acestora, în continuare de salariaţi, şi fac evaziune în domeniul muncii. Trebuie să se înţeleagă că această acţiune de combatere a evaziunii este permanentă. Trebuie înţeles foarte clar că această activitate nu este una de vară”, s-a adresat primul-ministru prefecţilor.

Totodată, Emil Boc a insistat asupra subvenţiilor acordate în Agricultură, având în vedere că „anul acesta, agricultura ne dă o şansă la creşterea economică”: „Atenţie maximă la direcţiile agricole, pentru că agricultorii trebuie să-şi primească rapid subvenţiile, întrucât vorbim de nişte costuri substanţiale pentru a asigura resursele financiare plăţii acestora, pentru că avem un an agricol bun, care sper să se regăsească în ponderea PIB. Repet, plătiţi fără întârziere sprijinul. Nu este timp pentru vacanţă”, le-a transmis premierul şefilor direcţiilor.

Printre priorităţile pentru perioada următoare, Emil Boc a mai enumerat investiţiile, combaterea evaziunii fiscale în ceea ce priveşte vămile, ţigările şi combaterea muncii la negru, precum şi urgentarea procedurilor de revizuire a Constituţiei.