Când este vorba de investiţii, judeţul Dolj nu există pentru Guvernul Boc

2
308

Pentru actuala Putere judeţul Dolj se pare că nu există. Acest judeţ a fost ocolit de alocare de fonduri guvernamentale sau au fost date doar primarilor portocalii. De această dată Craiova a fost scoasă din planul Guvernului României, până în 2013, pentru execuţia de autostrăzi. Pentru această zonă nu există măcar un drum expres de la Piteşti până la Craiova. Într-o conferinţă de presă, ţinută ieri la sediul PSD Dolj, senatorul Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că din această cauză vom fi în continuare ocoliţi de investitorii importanţi.

Lia Olguţa Vasilescu

Senatorul Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o, duminică, într-o conferinţă de presă, pe ministrul Anca Boagiu, pentru faptul că nu a inclus judeţul Dolj în planul de autostrăzi până în 2013. Pe lângă faptul că vom fi ocoliţi de marii investitori, cei deja existenţi în Craiova, cum este Fordul, vor avea probleme din cauza drumurilor proaste. “Pentru că cei din actualul guvern ocolesc acest judeţ Fordul va avea probleme în continuare cu străzile ca să îşi poată transporta maşinile pe care le produce la Craiova. Practic, pe o rază de 100 de kilometri nu există nici un drum important care să fie planificat în această zonă. Am avut un ministru al Transporturilor de două ori din acest oraş – Radu Berceanu, avem acum alt ministru al Transporturilor din această zonă – doamna Anca Boagiu este de la Desa – şi nu se investeşte în nimic pe Craiova”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

PDL a renunţat la autostrada Sudului

Senatorul PSD a amintit despre faptul că în 2009 când social-democraţii au fost la guvernare cu pedeliştii a existat un proiect pentru autostrada Sudului, la care PDL a renunţat. “În programul nostru de Guvernare, după cum ştiţi, în anii 2009, când am intrat alături de PDL, era proiectată Autostrada Sudului. Bineînţeles că s-a renunţat la acest proiect foarte important, asta poate şi din cauza faptului că PSD-ul nu mai este la guvernare, şi nimeni nu mai este preocupat de această zonă de sud. Vom avea întâlniri cu investitorii din zona Craiovei şi cu patronatele, în perioada următoare, pentru a vedea care este şi părerea dumnealor despre această chestiune”, a mai declarat senatorul PSD.

“Românii vor avea de ales între a-şi plăti facturile la întreţinere şi mâncare”

Un alt subiect abordat de Lia Olguţa Vasilescu a fost legat de subvenţia pentru căldură, la care Guvernul României, după o discuţie pe care a avut-o cu FMI-ul, a anunţat că va renunţa din această iarnă. Această măsură va duce la explozia preţurilor pentru încălzire în perioada iernii. “79% din populaţia României, a căzut sub pragul sărăciei. Dacă dăm la o parte facturile care vor veni la iarnă şi vom aştepta de la populaţie să mai aibă şi ce să mănânce, va fi o mare problemă, pentru că oamenii nu vor mai avea cu ce să îşi plătească hrana. Românii vor avea de ales între a-şi plăti facturile la întreţinere şi mâncare”, a afirmat pralamentarul. Conform unui calcul al departamentelor de specialitate ale PSD, dacă dispare subvenţia de la stat întreg costul va fi raportat în buzunarul cetăţeanului. “Asta înseamnă că la iarnă vom ajunge la facturi calculate de departamentele de specialitate ale PSD, de 600 de lei pentru dou persoane la un apartament cu două camere,  şi de aproximativ 720 lei pentru trei persoane care locuiesc în trei camere. Sunt nişte costuri foarte mari chiar şi pentru cei care au un salariu cât de cât decent. Nu mai vorbim de pensionarii care poate că au o pensie de 500-600 de lei”, a mai adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

***

“Voi face o interpelare în luna septembrie, când va demara activitatea parlamentară pentru că am primit foarte multe sesizări la cabinetul parlamentar de la părinţi şi de la educatoare. Este vorba despre o revistă – OSCAR – care se distribuie obligatoriu în toate grădiniţele. Practic, părinţii sunt obligaţi să cumpere această revistă cum suma de 5 lei. O sumă destul de mare pentru unele familii, aşa cum reclamă părinţii. Nu ştiu cine este în spatele acestei reviste, nici nu mă interesează, dar înţeleg că are oarecum legătură cu Prefecura Dolj. Vom vedea despre ce este vorba şi voi cere o anchetă din partea Ministerului Eucaţiei şi Cercetării, să vedem şi noi în ce bază legală se distribuie această revistă în mod obligatoriu către părinţi”.

 

***

Lia Olguţa Vasilescu despre candidatura la Primăria Craiovei la alegerile locale din 2012: “Cred că nu este un secret pentru absolut nimeni că mi-am anunţat candidatura în cadrul USL. Rămâne să vedem ce se întâmplă la Bucureşti. Lansarea oficială a candidatului USL se va face în luna septembrie. La domnul preşedinte Ion Prioteasa cred că nu este nici un fel de surpriză.  De altfel, PNL nici nu a lansat vreo candidatură la Consiliul Judeţean Dolj. Pe sondajele noastre domnul Prioteasa este la 81%. Nu are nimeni nici o îndoială că va fi viitorul preşedinte al CJ Dolj şi cred că domnia sa chiar merită acest lucru, având în vedere că au fost foarte multe investiţii începute şi finalizate în acest judeţ, că suntem în continuare un judeţ fruntaş pentru atragerea fondurilor europene în condiţia în care România nu a reuşit să atragă, din păcate, decât 3%. Vom afla în curând cine va fi candidatul USL şi la Craiova”.

 

2 COMENTARII

  1. …traseism inseamna al da exemplu pe Antonie Solomon: PSDR,PSD,PD-L,urmeaza UNPR…Olguta Vasilescu va fi in Primaria Craiova si poate atunci cartiere care sunt la doi-trei kilometrii de centrul municipiului vor avea strazi asfaltate,canalizare,locuri de joaca pentru copii…

  2. Nu doar Solomon e traseist politic. Si Lia Olguta-Vasilescu a fost inainte in PRM, apoi a trecut la PSD. Oricum nu cred ca va fi mai bine sau mai rau daca va fi Olguta primar.

Comments are closed.