TOP 50 de licee tehnologice din țară, după media de la Bacalaureat 2022

0
1521
Trei unităţi de învăţământ preunversitar doljene sunt într-un top realizat de platforma Bac+. Este vorba despre învăţământul tehnologic, la Examenul Naţional de Bacalaureat din 2022.
Pe locul 7 – Liceul Tehnologic “Horia Vintilă” din Segarcea, cu media 7,19, promovabilitate de 67.4%, 43 de candidaţi. În acelaşi clasament, locul 30 este ocupat de Colegiul “Stefan Odobleja” Craiova, cu media 6,60, promovabilitate 63.5 %, 189 de candidati, iar pe locul 38 – Liceul Tehnologic “Dimitrie Filişanu” Filiaşi, cu media 6,37, promovabilitate 55.4 % şi 231 de candidati.

FOTO: arhivă

La realizarea topului au fost luate în considerare liceele tehnologice cu peste 40 de candidați. Rata de promovare este raportată la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen. Rezultatele sunt foarte bune, în Dolj. În acest sens, ne vorbesc cei care conduc aceste instituţii de învăţământ preuniversitar: “Ne bucurăm de rezultatele obţinute. Aici, este efortul conjugat al cadrelor didactice, copiilor şi părinţilor acestora. Pentru noi, este o mândrie”, a precizat prof. Claudiu Gavrilă, director al Liceului Tehnologic “Horia Vintilă” din Segarcea. La rândul său, prof. Simona Ciulu, manager al Colegiului “Ştefan Odobleja”, a menţionat: “Toţi cei implicaţi au lucrat cu intensitate, iar rezultatele se observă. Vom îmbunătăţi, în continuare, procentul de promovare al absolvenţilor, în special din filera tehnologică”. De aceleaşi rezultate se bucură şi prof. Petre Mătuşe, director al Liceului Tehnologic “Dimitrie Filişanu” din Filiaşi: “Este munca tuturor – cadre didactice, elevi, părinți – şi ne bucurăm de rezultate”.