Informare și prevenție, în gări și trenuri

0
524

În perioada 04-08 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au desfăşurat activităţi informativ-preventive, în judeţele Argeș, Dolj Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, pentru prevenirea actelor antisociale, precum şi pentru informarea călătorilor cu privire la riscurile de a deveni victime ale unor infracţiuni.

Activităţile au vizat informarea călătorilor cu privire la sustragerea de bunuri sau bagaje lăsate nesupravegheate sau accidentele ce pot avea loc, pe fondul neatenției, la urcarea/coborârea în/din tren sau la traversarea liniei de cale ferată.

Întrucât, în perioada estivală, foarte mulți călători sunt tineri, au fost purtate cu aceștia discuţii cu privire la consumul și traficului de droguri sau consumul de băuturi alcoolice.

Tinerilor le-au fost aduse la cunoştinţă prevederi legislative, precum şi riscurile asociate consumului de droguri sau băuturi alcoolice, unul dintre acestea fiind electrocutarea ca urmare a escaladării unor vagoane aflate sub linia de înaltă tensiune sau a contactului cu firele sau cablurile instalate în zona căii ferate.