Filarmonica „Oltenia” a deschis stagiunea estivală

0
315

Pe parcursul lunii iulie, Filarmonica „Oltenia” organizează o stagiune estivală, cu patru evenimente muzicale, dintre care două prezentate la Craiova și două la Râmnicu Vâlcea. Stagiunea s-a deschis aseară, cu spectacolul „Symphonic Led Zeppelin”, susținut în scuarul „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea de Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” alături de cea a Filarmonicii craiovene , sub bagheta dirijorului australian Michael Woods.

Duminică, 13 iulie, ora 20.00, craiovenii sunt așteptați în Piața „Frații Buzești” la un concert al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia”, dirijată de Florian-George Zamfir. Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” va găzdui, două săptămâni mai târziu, pe 26 iulie, de la ora 20.00, concertul „Oltenia Big Band” (conducerea muzicală: Dorin Măciucă).

Stagiunea estivală se va încheia la Râmnicu Vâlcea, în data de 28 iulie, ora 19.30, cu spectacolul „Carmina Burana”, prezentat de Orchestrele și Corurile reunite ale Filarmonicii „Ion Dumitrescu” și Filarmonicii „Oltenia”, sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea. Soliștii serii vor fi soprana Camelia Clavac, tenorul Valentin Racoveanu și baritonul Iordache Basalic.