Fun in Summer la Biblioteca Aman

0
173

foto bibliotecaJoi, 6 iulie, şi vineri, 7 iulie, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat vizionarea filmului artistic “Mihail, câine de circ”. Filmul este o adaptare a romanului omonim semnat de scriitorul englez Jack London şi urmăreşte aventurile soţilor Kenan lansaţi într-o amplă acţiune de recuperare a câinelui Mihail care, plictisindu-se de traiul molcom de acasă, se avântă într-un vârtej de experienţe inedite.

          Evenimentul a fost organizat organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017.

          Fun in Summer reuneşte opt teme de activităţi care se vor desfăşura în lunile iulie şi august la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, dar şi la Muzeul de Artă din Craiova şi Muzeul Olteniei. Activităţile se adresează copiilor de la “Centrul Social pentru Copii Aripi de lumină”, respectiv “Centrul Social multifuncţional pentru copii Best Life”, ambele entităţi funcţionând sub Arhiepiscopia Craiovei.

          Prima săptămână a proiectului (3-7 iulie) a fost consacrată temei Istoria costumului – evoluţie şi specificitate. Alături de vizionarea de film de la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, acţiune prin care s-a vizat antrenarea copiilor în direcţia unei dezbateri pe marginea mijloacelor de redare şi exprimare, a costumelor şi vestimentaţiei actorilor, pentru săptămâna în curs s-au mai desfăşurat activităţi de vizitare a colecţiei de costume populare, Muzeul Olteniei, respectiv informări despre vestimentaţia specifică sfârşitului de secol XIX şi începutului de secol XX, Muzeul de Artă din Craiova.

          “Proiectul de faţă s-a născut din preocuparea noastră pentru educaţia  continuă şi gratuită a copiilor. Fun in Summer este, aşa cum sugerează şi titlul, despre distracţie şi voie bună, dar şi despre învăţare şi cunoaştere. Demarăm, alături de partenerii noştri culturali, un nou proiect educativ pe care îl dedicăm copiilor. În cazul de faţă, ne vom adresa exclusiv copiilor de la centrele sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei. Tot pentru ei, pentru copii talentaţi de la centrele Best Life şi Aripi de lumină, am organizat, încă din toamna anului trecut, o serie de lecturi publice pe care l-a desfăşurat cu multă pasiune colega noastră, doamna Carmen Tică. Prin acest proiect ne-am gândit să le propunem celor mici cât mai multe teme interactive pe parcursul perioadei de vară şi, pentru că am reuşit să ne coordonăm cu succes cu colegii noştri de la Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei, vom desfăşura nu mai puţin de opt teme pe subiecte precum: istoria, mediul, educaţia civică, ştiinţa şi viaţa sănătoasă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

          Proiectul Fun in Summer este desfăşurat în baza unui parteneriat încheiat între Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, Centrul social pentru Copii “Aripi de lumină”, Centrul social multifuncţional pentru copii “Best Life”, Muzeul de Artă din Craiova şi Muzeul Olteniei din Craiova. Scopul proiectului constă în organizarea de ateliere şi activităţi instructive şi educative. Perioada de implementare a proiectului este 3 iulie – 31 august.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”